Memur-Sen'den Taraf gazetesine yalanlama

Taraf gazetesinin 'Memur ayakta, başkan tatilde' haberini Memur-Sen 8 madde ile yalanladı

Memur-Sen'den Taraf gazetesine yalanlama
Memur-Sen'den Taraf gazetesine yalanlama
GİRİŞ 21.06.2014 13:39 GÜNCELLEME 21.06.2014 13:39

Bugün Taraf Gazetesinde yer alan "Memur ayakta, başkan tatilde" başlıklı haberi gerçekle bağdaşmadığı gibi, haberin içeriğinde birçok asılsız gerçek dışı iddialar bulunmaktadır. Memur-Sen Konfederasyonu'nun en öncelikli kırmızı çizgisinin iş güvencesi olduğu sayısız kere deklare edilmiş ve bu görüşümüz medyada geniş bir şekilde yer almıştır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ki torba kanun tasarısına iş güvencesini kaldıracak maddenin eklenmesiyle birlikte Konfederasyonumuz harekete geçmiş, başta iktidar olmak üzere tüm yetkili organlar yazılı bir metinle uyarılmıştır. Torba kanun tasarısına alt komisyonda eklenen söz konusu maddenin ivedilikle çıkarılması talebi iletilmiştir.

Bu bağlamda aşağıdaki görüşlerimizi kamuoyunun dikkatine sunarız;

1- Memur da, biz de ayaktayız. Memur-Sen Konfederasyonu olarak konu hakkında bu hafta başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere Bakan Yardımcısı ve AK Parti Grup Başkan Vekillerine hassasiyetimiz ifade edilmiş, iş güvencesinin kırmızı çizgimiz olduğu bir kez daha vurgulanarak ortaya konulmuştur.

2- Söz konusu düzenleme,  tasarıya alt komisyon tarafından eklenmiş olup, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmemiştir. Kamu görevlilerinin iş güvencesi ortadan kalkması sonucunu doğuracak düzenlemenin tasarı kapsamından çıkarılması konusundaki görüşlerimiz, hassasiyetimiz ve çabalarımız sürmektedir.

3- Memur-Sen Yöneticilerinin tatilde olduğu iddiası tamamıyla gerçek dışıdır. Sadece bir yöneticimiz öğrenci çocuğunu ziyarete gitmiştir. Bir yöneticimizin çocuğuna yaptığı ziyareti tüm yöneticilerimizin Kıbrıs'ta tatilde şeklinde sunulması asılsız, iftira ve toplum mühendisliğidir. 

4-  Memur-Sen Genel Merkezi'nin arandığı fakat hiç bir yöneticinin sendika da olmadığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Oysaki haber metninde bahsi geçen zaman zarfında Genel Başkan Vekilimiz Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcılarımız Metin Memiş, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen ve Ekrem Yavuz Konfederasyon binasında görevinin başında idi.

5- Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ise Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde il divanları ile yılsonu etkinlikleri kapsamında teşkilat çalışmalarında bulunmaktadır. Ajansların günlük haberlerini takip eden sade bir vatandaş bile Başkanımızın bu programları hakkında bilgi sahibidir. Ayrıca Memur-Sen resmi internet sitemiz incelendiğinde Başkanımızın gün gün hangi programlara katıldığı görülebilmektedir. 

6-  Haberde bir yöneticimizin ise Karadeniz turunda olduğu iddia edilmektedir. Bu bilgi de tamamıyla gerçek dışı olup, Karadeniz turunda olan yöneticimiz bulunmamaktadır.

7-  Söz konusu haberin içerisinde Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu'nun da göz ameliyatı olduğu iddia edilmiştir. Bu iddiada tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır. Göz ameliyatı olan Genel Başkanımız değil basın müşaviridir.

8- Hatta haberin bilgiye değil masa başı sipariş üzerine yapıldığı, Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul'un Memur-Sen Genel Başkanı olarak sunulmasından anlaşılıyor. Bilindiği gibi Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'dur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama