Suriye sınırında sıcak saatler

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde sıcak saatler. Türkiye-Suriye sınır hattına TSK ile PYD arasında sabah başlayan çatışmalar sürüyor.

Suriye sınırında sıcak saatler
Suriye sınırında sıcak saatler
GİRİŞ 23.07.2014 15:24 GÜNCELLEME 23.07.2014 15:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muhammet Taşçılar’ın Haberi

Ceylanpınar’a bağlı Altınköy ile Maden arasında kalan bölgede güvenlik güçleri  ile bir grup PYD’li arasında çatışma çıktı. Sabah saatlerinden bu yana devam eden çatışmalarda bir PYD’linin öldüğü ileri sürüldü. Sınırda sıcak saatler devam ediyor.

3 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ BÖLGE

Geçtiğimiz gün yine aynı bölgede PYD'li bir grup ile sınırda devriye görevi yapan askerler arasında silahlı çatışma çıkmıştı. çatışmada 3 asker şehit düşmüş 2 askerde yaralanmıştı. Sınır hattında yaşanan olayların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de önlemlerini arttırdı. Sınırda sadece zırhlı araçlarla geçiş yapılırken devriye sayıları artırıldı.  Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından Ceylanpınar'a takviye birlikler gönderildiği ileri sürüldü.

KÖY SAKİNLERİ DIŞARI ÇIKAMIYOR

Sınır hattında yaşanan hareketlilik nedeniyle Maden köyü ve Altınköy'de  tedirginlik yaşanıyor.  Her iki köy sakinlerinin sabah saatlerinden bu yana evlerinden dışarı çıkmadığı öğrenildi. Evleri sınır hattına yakın olan vatandaşlar ise daha güvende olduğunu düşündükleri yakınlarının evlerine sığındı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • osman gokburun 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞEYTAN COMAK SOKUYOR.. şeytan ortalıgı karıstırmakta bırebır.gonul ısterkı bayram namazını şam da kılmak ama ıcınde bulundugumuz su secım arefesınde uygun degıl.
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Bey. askerliğimi Şanlıurfa da yaptım. Gerek Geçici Köy Korucuları gerekse de Gönüllü Köy korucuları devletin verdiği silahı devletin askerine kendi vatandaşına doğrultuyorlardı. Çok örnek yaşadım maalesef bu konuda. herkes bir değil, çürük elmalarda az değil yani
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet. çok geçmeden müslüman türk ve kürdü silahlandırsın.. hem işid hem pyd/pkk zor durumda kalırız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Filistin'in BM üyeliği onaylandı