Kayseri'de neler oldu?

Kayseri Valiliği: Mahallede çıkan gerginlikte 3 Suriyeli yaralandı.

Kayseri'de neler oldu?
Kayseri'de neler oldu?
GİRİŞ 31.07.2014 18:12 GÜNCELLEME 31.07.2014 21:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kayseri Valiliği, Ramazan bayramının üçüncü günü (30 Temmuz Çarşamba) Eskişehir bağları bölgesinde meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara yönelik mahalle sakinlerinin toplanması ve tepki göstermesi olayının bir gün öncesine dayandığını açıkladı.

Valilik, bir gün önce saat 22.00 sıralarında 40-50 kişilik grubun Suriyelilerle karşı karşıya geldiği ve 3 Suriyelinin hafif şekilde yaralandığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kayseri merkez Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginliğe ilişkin kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle, mahalle sakini vatandaşlarımızdan yaralananların olduğu, Suriyeliler ile karşılıklı kavga olduğu şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Kayseri’deki merkez Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriyelilere yönelik gün boyu devam eden olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Danişmentgazi Mahallesi’nde oturan Suriyeliler’e yönelik olarak eli sopalı kişilerin dün gün boyu süren ve polis tarafından müdahale edilen eylemleri saat 02.00’ye kadar sürdü. Polis olaylara karışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Polis ekipleri, Danişmentgazi Mahallesi’nde sabaha kadar devriye gezdi. Bir emniyet yetkilisi, olayların kasıtlı olarak çıkarıldığını belirterek şöyle dedi: "Emniyet Genel Müdürlüğü alınan bir duyuma dayanarak, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kayseri gibi illerde Suriyeli sığınmacılara yönelik provakatif eylemler yapılacağını bildirmişti. Suriyeliler’in oturduğu semtlerde dolaşan bazı kişiler çeşitli bahanelerle tahrikte bulunuyor. O nedenle mahalle muhtarları ve vatandaşlarımız ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyelilere karşı daha duyarlı olmalıdır."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yabancıya yapılan saldırılardan farkı ne bunun ?. valla utanmamız gerek !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler