Görmez: Kur'an bir hayat kitabıdır

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bitlis'te hayırseverler tarafından yaptırılan Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı.

Görmez: Kur'an bir hayat kitabıdır
Görmez: Kur'an bir hayat kitabıdır
GİRİŞ 05.09.2014 23:59 GÜNCELLEME 05.09.2014 23:59

Açılış konuşmasını yapan Görmez, Kur'an Kursu için emek veren herkese teşekkür etti.

Kur'anı öğrenmenin ve anlamanın önemine değinen Görmez, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda tarih boyunca birlikte yaşadığımız, aynı Allah'a iman ettiğimiz aynı Rahman'a secde ettiğimiz insanlar olarak, aynı Peygamber'e ümmet olan insanların, aynı vatan coğrafyasını paylaşan insanların birbirlerini katletmeleri, birbirlerine düşman olmalarının sebepleri üzerinde durmalıyız. Aynı Rahman'a secde eden aynı vatanın evlatları, aynı dinin mensupları, aynı Peygamberin ümmetinin çocuklarının birbirine düşman olmasının sebepleri nelerdir, neden biz bu hale geldik? Bunun üzerinde düşünmeliyiz ve bir daha onu arkamızda bırakarak dönmemek üzere bir daha asla hiç bir kardeşimizin, hiç bir kardeşini üzmeyeceği bir ülke topraklarında birlikte barış içerisinde yaşamanın yollarını aramalıyız. Bizi birleştiren en büyük değerler manzumesi Kur'anı Kerimdir. Biz o değerler manzumesine birlikte yöneldiğimizde bir tek insanının canına kıymak, yeryüzündeki bütün insanları katletmeye eşdeğer olduğunu görürüz." 

Müslümanların birbirlerine katlettiklerini de belirten Görmez, "Bu ne vahim bir durum. Onun için diyorum ki, sadece silahların susması yetmez. Sadece ateşin sönmesi yetmez. Sönen ateşin küllerinden bahçeler yapmalıyız. Sönen ateşin küllerine kardeşlik ağaçları dikmeliyiz. Kardeşlik meyvelerini devşirmeliyiz. Ve hep birlikte vatanımıza, milletimize, dinimize hizmet yolunda yarışmalıyız. Kalpler arasında merhamet şebekelerini yeniden kurmalıyız. İnsan dünyaya bir defa geliyor. Müslümanların, müminlerin birbirlerine husumeti kabul edilecek bir şey midir? Dünyada düşmanlık yapılacak bir şey varsa o da düşmanlıktır. Dünyada muhabbet duyulacak bir şey varsa o da muhabbettir. O zaman kalpler arasında muhabbet şebekelerini yeniden kurmalıyız. Ve bunu bize temin edecek en büyük değerler yüce kitapta var. Biz daha önce hatalar yapmışız. Büyük hatalar yapmışız. Her açıdan. Bütün o hataları geride bırakmalıyız. Tarihte şilenmiş hataların hesabını birbirimize sormamalıyız. Bilakis, tarihten ibret alarak tekrar birlik, beraberlik vahdet tuğralarını birlikte örmeliyiz. Bizi birleştiren inancımız, imanımız, Rabbimiz, ibadetimiz, Peygamberimiz var. Bu değerlerde birleşerek yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu. Görmez daha sonra Sıddıkiye Medresesi'ni ziyaret ettikten sonra Bitlis'e döndü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti