Greenpeace'in gemisi İstanbul'da

Greenpeace'in simgelerinden biri olan "Rainbow Warrior III" gemisi, kömürlü termik santrallere dikkati çekmek amacıyla Türkiye'ye geldi.

Greenpeace'in gemisi İstanbul'da
Greenpeace'in gemisi İstanbul'da
GİRİŞ 06.09.2014 16:00 GÜNCELLEME 06.09.2014 16:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üsküdar'da iskeleye demirleyen gemi, 6-8 Eylül'de halkın ziyaretine açık olacak. Ziyaretçilere Greenpeace üyeleri tarafından kömürlü termik santrallerle ilgili bilgi verilecek. Halka açık saatlerde, çocukların ve gençlerin de katılımına uygun etkinlikler düzenlenecek.

Üsküdar sahilinde halkın ziyaretine açık olarak geçireceği günlerden sonra Karadeniz turuna başlayacak gemi, ardından Çanakkale Karabiga ve İzmir'i ziyaret edecek.

Türkiye turu yapacak gemiyle ilgili bilgi veren Greenpeace'in Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, "Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior III, bu sabah Türkiye'ye geldi. Bu, üçüncü gemimiz. İlk defa Türkiye'ye geliyor ve gelmesinin sebebi de kömürlü termik santrallerin halk sağlığı üzerine yaptığı etkilere dikkati çekmek. Bu kömür santralleri kapsamında bir tur yapacağız Türkiye'de. Bunun ilk ayağı İstanbul'dan başlıyor. Çok pozitif bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki temiz hava olsun, en kirletici kömür santralleri bozmasın havamızı" diye konuştu.

Amaçlarının, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirmek olduğunu söyleyen Aksoğan, 3 gün boyunca Üsküdar sahilinde kalacaklarını ve gemiyi ziyaret eden vatandaşlara çalışmalarıyla ilgili bilgi vereceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kolaylık göstermeyin. masum hısler fikirlerin altında vapur iskelelerinin önünde vs vs üye yapıp ilerde organize hareketlerde sevk idare için birlik oluşturuyorlar hemde bizim gençlerimizi kullanarak. bunlar önce ülkelerindeki katliamlara cevap versinler gene örgütsel hareketlerin paravan olarak masum çevre kirliliği vs gibi kimsenin karşı çıkmayacağı ideallerin arkasında emperyallerin halkları kullanma araçlarından birisi yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı