HDP: Demokratik bir yürüyüş olsun

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, HDP'nin Kobani için sokağa çıkma çağrısına ilişkin açıklama yaptı.

HDP: Demokratik bir yürüyüş olsun
HDP: Demokratik bir yürüyüş olsun
GİRİŞ 31.10.2014 18:51 GÜNCELLEME 31.10.2014 18:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, HDP'nin Kobani için sokağa çıkma çağrısına ilişkin, "Biz bu kentte demokratik bir yürüyüş yapmak istiyoruz. Yarın kepenk kapatma yoktur" dedi.

Aralarında Zümrüt'ün de yer aldığı bir grup, Kobani'ye (Ayn el Arap) destek vermek amacıyla yarın yapılması planlanan yürüyüşle ilgili Sanat Sokağı'nda bildiri dağıttı.

Zümrüt, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yarın bir yürüyüş planladıklarını söyledi. "1 Kasım Kobani ile Dayanışma Günü kapsamında dünyanın birçok yerinde yürüyüş yapılacak" diyen Zümrüt, Kobani'deki saldırıları tüm insanlığa yapılmış olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Zümrüt, şunları kaydetti:

"IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarının 47. günündeyiz. Kent büyük bir direniş sergiledi. Bu direniş tüm dünyaya örnek olacak. IŞİD'in Kobani'de yaptığı vahşeti tüm dünya görüyor. Bu savaşın en büyük bedelini kadınlar ödedi. En büyük trajediyi kadınlar yaşadı. 1 Kasım gününü en fazla kadınların sahiplenmesi gerekiyor. Bu çeteler Şengal'de ve Kobani'de en fazla kadın ve çocukları hedef almıştır. Kobani'ye ses verelim."

Gazetecilerin, "Yarın kepenk kapatma olacak mı?" sorusu üzerine Zümrüt, "Yarın kepenk kapatma yoktur. Herkes iki saatini bu yürüyüşe ayırsın" diye konuştu.

"Kamuoyunda 6-7 Ekim'de yaşanan olayların tekrar yaşanması kaygısı var. Bu yönde bir çağrınız olacak mı?" sorusunu Zümrüt, "Biz bu kentte demokratik bir yürüyüş yapmak istiyoruz" şeklinde yanıtladı.

Bugüne kadar tüm yürüyüş ve mitingleri demokratik bir çerçevede yaptıklarını ifade eden Zümrüt, "Yarınki de dünya çapında bir eylem, demokratik bir yürüyüş" dedi.

Zümrüt, yarınki yürüyüşün Koşuyolu Parkı'ndan Şeyh Sait Maydanı'na kadar yapılacağını ifade ederek, basın açıklamasının ardından dağılacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Kobahane... 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemi karıştırmak isteyenlere.. yiyorsa.. alın silahı elinize gidin kobaniye görelim boy ölçünüzü milleti kışkırtıp ortalığı karıştırmak niyetiniz.. Kimin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.. sanıyormusun bu ülke karışsa sen rahat dolaşabileceksin.. kaçacak delik ararsınız.. gerçi siz inlerde yatmaya alışıksınız kaçar bir loğar çukuruna gizlenirsiniz...
    Cevapla
  • Nurettin Gül 9 yıl önce Şikayet Et
    Üstad bediüzzamanın şu ifadeleri çok manidar olsa gerek..""ÜÇÜNCÜ CİNAYET: İstanbul’da yirmi bine yakın hemşehrilerimi, hamal ve gafil ve safdil olduklarından, bazı particiler onları iğfal ile vilâyât-ı şarkiyeyi lekedar etmelerinden korktum. Ve hamalların umum yerlerini ve kahvelerini gezdim. Geçen sene anlayacakları suretle meşrutiyeti onlara telkin ettim.""
    Cevapla
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    ANLADIZKİ abd nin ELİNİ ÖPÜP yada BARBAR avrupalının çanağını YALAYINCA sizlerin faydasına olmadığını gördünüz.sizlere verdikleri desteksiz GAZDAN dolayı bir çok KÜRT KARDEŞİMİZİN KANININ DÖKÜLMESİNE SEBEP OLUP SEYİRCİ KALDINIZ . şimdi size ne isim takalım BECEREKSİZ SİYASETCİ MÜSVETTELERİMİ? yoksa TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTISI BARBAR avrupa KUKLASIMI?NE DİYELİM? zaten ZERRE KADAR HAYSİYET SAHİBİ OLSANIZ İNSANLARIN YÜZLERİNE BAKMAKTA ZORLANIR BAŞLARINIZI YERDEN KALDIRMAZDINIZ .şundan emin olunki 2015 SEÇİMLERİNDE BU YÜCE MİLLET SİZİDE SANDIKLARIN EN DİBİNE GÖMMEYİ BİLECEKTİR. o gün ya abd ye yada kılıcını salladığınız BARBAR avrupalılara YALAKALIK yapmaya gidersinizde BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞERSİNİZ.KÜRT KARDEŞLERİMİZDE RAHATA ERERLER.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan demokratik yürüyüş olsun diyorsun.40 kişi öldü intihar etmedin....senin çocugun ölseydi ..acaba dayanabilirmiydin...diyarbakırda eşinin yanında savunmasız subayı arkadan vurdu ...senin savunduğun kişiler..haen çıkıp demokrasiden bahsediyorsun.....zaza halkı olarak senin gibi insan görünümlüyü asla bu yapılanları unutmayacagız yazıklar olsun....
    Cevapla
  • ŞIRNAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Kolluk kuvveti olarak en üst seviyeye hazırız. İnşaallah kan dökülmez. Rahat olun Türk Milleti soğuk kanlı olmak zorundayız. Duyarlı Kürt Vatandaşlarımızda Şiddetten uzak durarak Devletimize katkı sağlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun kardeş. Gerekeni yapacağınızdan eminiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi