8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: - ''Hızla gelişen ve gelişirken tarihine de sahip çıkmayı başarabilen Üsküdar'daki bu çalışmalara destek vermek çok ciddi ve önemli bir adımdır''

8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu
8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu
GİRİŞ 22.11.2014 01:32 GÜNCELLEME 22.11.2014 01:32

Uuml;sküdar Belediyesi'nce düzenlenen "8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu" başladı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul'un nüfusunun büyük bir kısmının Üsküdar'da olduğunu söyledi.

Şentop, ''Hızlı şehirleşmenin yaşandığı şehirlerde sanatta ve kültürel anlamda zorluklarla karşılaşılıyor. Bu bağlamda, Üsküdar'da geleneksel ve sanatsal anlamda zorluklar yaşandığını biliyorum. 'Bu çalışmalarla Üsküdar'ı eski İstanbul yapmak mümkün müdür?' sorusundan kendimi geri alamıyorum. Bu ruhu veren anlayışlı hocalara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mustafa Şentop, bu çalışmalara verilecek desteğin önemine işaret ederek, ''Hızla gelişen ve gelişirken tarihine de sahip çıkmayı başarabilen Üsküdar''daki bu çalışmalara destek vermek çok ciddi ve önemli bir adımdır'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Türkiye vizyonuna katkı sağlamanın milli hedeflerin arasında yer aldığını vurgulayarak, ''Bu yıl sekizincisini gerçekleştirmekte olduğumuz geleneksel Üsküdar Sempozyumu'na devam ediyoruz. Akademi camiamızın önde gelen isimlerini kendimize rehber edinerek, onların değerli emeklerinden, tecrübelerinden, bilgilerinden istifade ederek, şehrimizin tarihini, kültürünü, sanatını, değerlerini öğrenmeye, anlamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar'ın bir manada İstanbul olduğunu kaydeden Türkmen, ilçenin İstanbul'un ruhuyla özdeşleştiğini aktardı.

Bu arada, açılış konuşmaları sırasında bir grup, "Validebağ yıkılamaz" diye slogan attı. Gruptakiler, güvenlik güçlerince salondan çıkartıldı.

Sempozyum, 23 Kasım'a kadar Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ile Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!