Edirne Valisi'yle ilgili 'özür diledi' iddiası

Türk Musevi Cemaati, Edirne Valisi Şahin'in Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı arayarak, sözleriyle ilgili özür dilediğini açıkladı.

Edirne Valisi'yle ilgili 'özür diledi' iddiası
Edirne Valisi'yle ilgili 'özür diledi' iddiası
GİRİŞ 24.11.2014 18:45 GÜNCELLEME 24.11.2014 18:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hahambaşılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, 24 Kasım öğle saatinde Türkiye Hahambaşımız Sayın Rav İsak Haleva'yı telefonla arayarak; Edirne Sinagogu ve mezarlığımız ile ilgili ifadelerinin yanlış anlaşıldığını ve bazı medya organlarında açıklamaların çarpıtılarak yapılan yayınları kesinlikle onaylamadığını belirterek, kendi beyanının da yanlış anlaşıldığından dolayı derin üzüntülerini dile getirmiş ve açıklamanın Türk Musevi Cemaati ile hiçbir ilişiğinin olmadığını Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya ifade etmiş, Türk Musevi Cemaatine özürlerini iletmiştir." ifadelerine yer verildi.

Vali Şahin, 22 Kasım'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mescid- i Aksa'nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların burada mezarlıklarının çevresini değiştiriyoruz, projelerini Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderiyoruz. Tescilini bekliyoruz. Bakın bizim yaklaşımımız nerede onların yaklaşımı nerede. Yani bunu dinleyicilerimizin, izleyicilerimizin takdirlerine sunuyorum." demişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • fatih1454 9 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insanlar... Herkesi seven, sayın. herkesin dinine imanına saygılı olun. ateist bile olsa sevgi ile yaklaşın.
    Cevapla
  • hayat ne garip... 9 yıl önce Şikayet Et
    biz peygamberlere rabbimizin hiç bir dinine saygısızlık etmeyiz iman ederiz... Fakat onlar lanetlenmiş toplum olarak sana hiç bir zaman saygılı olmazlar sürekli solcan gibi kanını emerler..kendi peygamberini öldüren toplum sonradan gelen iki dine bile karşı toplum dan beklentimiz olmaz... Belki biz görürüz görmeyiz ama elbet bir gün o İSRAİL helakk olacaktır..
    Cevapla
  • fatih1454 9 yıl önce Şikayet Et
    iki tür insan vardır demiş rs.; iyi insan ve kötü insan. Irkçılık, dincilik, gabi yapmayın günahı büyüktür. lanet üstünüze gelir.sure 45. besir 12.
    Cevapla
  • hayat ne garip 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kendi sinegoglarını mezarlıklarını kendileri yapsınlar... bize ne onların sinegoglarından... bizim o kadar kullanıma açılmayı bekleyen camilerimiz varken.... tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla o gavurların işlerini görmeyin.. yapınca size dua etmezler... etseler bile bilemem artık!!!!
    Cevapla
  • uğur yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Valinin söylediklerine bire bir ben katılıyorum ve bu sözlerde özür dilenecek bir şey görmüyorum.İsrailin terörist askerleri kirli postalları ile Mescid-i Aksaya girecek ben burada onların dinindekilerin sinegogunu tadilata alacağım.Benimde içim sızladı...Dünyada Müslümanlarının karşı karşıya kaldığı vahşet'e kimin içi sızlamıyor ki!!!Türkiyede ki hangi yahudi cemaati bu olayı kınadı???Kendini Türk diye ilan eden yahudi cemaatlerinden hangisi israil askerlerinin yaptığı utanç verici durumu KINADI!!!!!!
    Cevapla
  • İzm 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim bende katılıyorum.
    Cevapla
  • bahtiyar 9 yıl önce Şikayet Et
    bunda özürlük bir durum yok adam sonuna kadar haklı.
    Cevapla
  • Zeki Tokat 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü