Çorumluların güneşi Kuşadası'nda doğdu

Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu,160 Kişilik delege kadrosu ile, Kuşadası Fantasia Hotel'de bir araya geldi.

Çorumluların güneşi Kuşadası'nda doğdu
Çorumluların güneşi Kuşadası'nda doğdu
GİRİŞ 26.11.2014 18:22 GÜNCELLEME 26.11.2014 18:22

İzmir, Ankara, İstanbul'da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonları'nın oluşturduğu Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu, hem genel kurulunu hem de Hedefler Çalıştayı'nı yapmak üzere, 160 Kişilik delege kadrosu ile, 21-22-23 Kasım tarihlerinde Kuşadası Fantasia Hotel'de bir araya geldi.

Çorumlular zirvesindeki oturumun başkanlığını yapan İzmir Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Veli Karakurt yaptığı açıklamada, hemşehri örgütlenmesinin sorunları, örgütlenmenin ekonomik, siyasi, kültürel, eğitim ve sağlık sorunlarına bakış, kadınların ve gençlerin sorunlarına yönelik sunumlar, proje üretme ve örgütlenmenin geleceğine ışık tutma noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çalıştay,  Ankara Federasyon Başkanı Cemal Emir, İzmir Federasyon Başkanı Veli Karakurt ve İstanbul Federasyon Başkanı Gamze Yavuzer’in yaptığı sunumlarla başladı. 

Basının da yoğun  ilgi gösterdiği nitelikli ve başarılı çalıştayın önümüzdeki süreçte de devam edeceği bildirildi.
22 Kasım akşamı yapılan Gala gecesine Çorumlu olan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel de katılarak bir konuşma yaptı.

Hemşehrilerinin çalıştayına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yücel, "Çorumluların birlik ve beraberlik içinde olması daha da büyümesini ve söz sahibi olmasını sağlar. Eğer başarı istiyorsak asla birlik ve beraberlikten vazgeçmemeliyiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yücel'in konuşmasından sonra söz alan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, "Bütün yoldaşlarımıza başarı diliyorum ama başarı dileğinde bulunurken de bunun alt yapısını kuracak olan yine sizlersiniz... Bizim en büyük başarımızın gazetemiz Hitit Güneşi olacağını düşünüyorum. Gazeteyi en kısa sürede 20 bin hedefine ulaştırırsak seneye  buraya geldiğimizde hepimizin yüzü gülecek ve başı dik olacaktır. Biz başarılı olmak zorundayız ki diğer federasyonlara da örnek olabilelim. Bizim son zamanlarda yaptığımız projeler daha şimdiden diğer federasyonların bizi takip etmesini sağlamıştır. Biz başarıyı kendimiz için istiyoruz. Bizler hiçbir kurumun ve kişinin kölesi olma derdinde değiliz ve olmadık da. İşte bu yüzden, haydi gelin canlar bir olalım, diyoruz." dedi.

Ayrıca Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Yönetim Kuruluna Cemal Emir, Veli Karakurt, Gamze Yavuzer, Ahmet Yılmaz, Cafer Üzgün, Seyit Ali Kurt, İbrahim Yollu, Kamil Yalçın, Gülser Duran, Cemalettin Pelen, Metin Bozoğlan  seçilmiştir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu