Kazakistan'da terörle mücadele

Devlet Başkanı Nazarbayev, Milli Güvenlik Komitesi'ne, uluslararası terörizm ve aşırıcılık tehditlerinekarşı gerekli tedbirlerinin alınması talimatı verdi

Kazakistan'da terörle mücadele
Kazakistan'da terörle mücadele
GİRİŞ 28.11.2014 10:37 GÜNCELLEME 28.11.2014 10:37

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Milli Güvenlik Komitesi'ne, uluslararası terörizm ve aşırıcılık tehditlerine karşı gerekli tedbirlerinin alınması talimatı verdi.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nazarbayev, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Nurtai Abykayev'i Akorda'da kabul etti.

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, Abykayev'e, komitenin gelecek dönem faaliyetleri hakkında bazı talimatlarda bulundu.

Suriye'de savaşmaya giden bazı Kazak vatandaşları olduğuna işaret eden Nazarbayev, Milli Güvenlik Komitesi'den uluslararası terörizm ve aşırıcılık tehditlerine karşı gerekli tedbirlerinin alınmasını istedi.

Kazakistan Genel Savcılığı, aralarında çocukların da bulunduğu 150 Kazak vatandaşının terör örgütü IŞİD'e katılarak eğitim gördüğünü gösteren videoya internette erişim yasağı getirdi.

Savcılık, Kazakistan kanunlarına göre terör propagandasının yasak olduğunun altını çizerek, videonun yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirlerin izlendiğini bildirdi ve videonun paylaşılmasından kaçınılması uyarısında bulundu.

Kazakistan Ulusal Güvenlik Konseyi Komitesi tarafından açıklanan son bilgilere göre, terör örgütü IŞİD safında savaşmaya giden Kazak vatandaşı sayısı 150'si kadın olmak üzere 300 dolayında bulunuyor.

Bu yılın mart ayında da Kazakistan özel birlikleri tarafından yakalanan ve Suriye içinde bir kampta eğitildikleri sanılan iki kişi yedişer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İki kişi ise terörizm ve radikal faaliyetleri finanse ettikleri suçlamasıyla üçer yıl tecilli hapis cezasına mahkum edilmişti. Ekim ayında da Tekfir el Hicre adlı örgütünün ülke içindeki faaliyetleri yasaklanmıştı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da kasım ayı başında yapılan ''Bağımsız Devletler Topluluğu İstihbarat Ajansları Başkanları''nın 37'inci toplantısında terörizmle ve aşırılıklarla mücadele konusunda işbirliği tartışılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı