Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Nusra Cephesi, "Lübnan'da tutuklu bulunan bir kadın mahkumun serbet bırakılması" şartının yerine getirilmemesi halinde, rehin aldığı Lübnan askerlerinden birini akşam saatlerinde infaz edeceği tehdidini tekrarladı

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri
Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri
GİRİŞ 28.11.2014 17:12 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:12

Suriye'deki terörist gruplardan Nusra Cephesi, "Lübnan'da tutuklu bulunan bir kadın mahkumun serbet bırakılması" şartının yerine getirilmemesi durumunda, rehin aldığı Lübnan askerlerinden birini akşam saatlerinde infaz edeceği tehdidini yineledi.

Nusra Cephesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, "Cumana Humeyyid, 8 saat içinde serbest bırakılmazsa, rehine Ali Bazzal'ın infaz hükmünü uygulayacağız" ifadesini kullandı.

Terör örgütü, dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan'da tutuklu bulunan bir kadın mahkumun, 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde ellerindeki rehinelerden birini infaz edeceklerini duyurmuştu.

Lübnan vatandaşı Cumana Humeyyid, şubat ayında patlayıcı yüklü bir araçla Arsal kasabasında yakalanmıştı. "Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla yargılan Humeyyid, bu suçlamayla yargılanan ilk kadın olmuştu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında ağustosta çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Katarlı arabulucular vasıtasıyla Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak