Erdoğan, Osman Öztürk hocanın cenazesine katılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün de hocası olan Profesör Doktor Osman Öztürk hayatını kaybetti.

Erdoğan, Osman Öztürk hocanın cenazesine katılıyor
Erdoğan, Osman Öztürk hocanın cenazesine katılıyor
GİRİŞ 02.12.2014 10:56 GÜNCELLEME 02.12.2014 11:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

YÖK Genel Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk tedavi gördüğü hastanede dün itibaeriyle hayatını kaybetti. Başbakan Başmüşavirliği görevinde de bulunan Prof. Dr. Öztürk’ün cenaze namazının bugün ikindi namazına müteakip Fatih Camii’nde kılınacağı öğrenildi. Öztürk’ün cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanısıra çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaşın katılacağı öğrenildi.

OSMAN ÖZTÜRK KİMDİR?

1943 de Tarsus’ta doğdu.İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arap ve Fars Dilleri Bölümü mezunu.Aynı fakültenin Tarih Bölümü / Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nde doktora yaptı.Doktora sonrası akademik çalışmalarıda; “Osmanlı Medeniyet ve Kültürü” üzerine oldu.(1972de “doktor”, 1979da “doçent” ve 1984de “profesör”).

1966-67 ders yılında Hacettepe Tıp Fakültesi(daha sonra Hacettepe Üniversitesi)nde asistan olarak ilk resmî vazifesine başladı. 1968 de lisan ve lisansüstü çalışması vesilesiyle İngiltere(Londra)de bulundu.Daha sonra İstanbul İmam-Hatib Okulu (FatihİHL) nda ; Arapça,Farsça,Edebiyat ve Hitabet derslerini okuttu. Müteâkıben İstanbul

Yüksek İslam Enstitüsü ( Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi)nde hocalık yaptı.

Sonraki yıllarda sırasiyle ; Sakarya,Dokuz Eylül ve Pamukkale Üniversitelerinde öğretim üyeliklerinde bulundu, idarî görev aldı. 1999 yılında emekli oldu. 2009 senesinde

Kırklareli Üniversitesinde yeniden öğretim üyeliğine başlamış olup, devam etmektedir.

Almanya,İngiltere,ABD,Pakistan,Hindistan,Suriye,Lübnan,Suudi Arabistan,Katar,         

Kuveyt,Yugoslavya ve Mısır’da meslekî araştırmalar yaptı, konferanslar verdi ve milletlerarası konferanslara tebliğler sundu.

Dışişleri  Bakanlığı’nın , ülkemizi yurtdışında tanıtmak maksadıyla tertiplemiş olduğu  programlarda vazife aldı.

Merkezi; İstanbul, İslamabad, Riyad , Kahire ve Girne’de bulunan ilmî araştırma kuruluşlarında¸ kurucu ve yönetim kurulu üyesi olarak bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 10 yıl; “Başkanlık Danışmanı” olarak “hizmetiçi eğitimi” çalışmalarını koordine etti ve dersler, konferanslar verdi.

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi misafir öğretim üyesi görevinde bulundu.

2011 yılında Başbakanlık Başmüşavirliği görevine atandı. Aynı zamanda 2012 yılından itibaren Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) görevini ifa etti.

Bir süre ,İSLÂMÎ EDEBİYAT dergisini yayınladı.Telif ve terceme olarak 15 çalışmaya imza attı. Resmî ve gayr-ı resmî akademik ; ansiklopedi, yıllık ve dergilerde;Türkçe,Arapça ve İngilizce olarak makaleleri neşredildi. Muhtelif haftalık mecmua ve gazetelerde ; dinî,fikrî ve edebî yazılar yazdı.

Evli ve dört çocuk babası olan Öztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu.

ERDOĞAN VE GÜL’ÜN HOCASIYDI

Prof. Dr. Osman Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İmam Hatip Lisesi ve üniversitede okurken hocalığını yaptı. Prof. Dr. Öztürk, merhum Başbakan Necmeddin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşıydı.         

YORUMLAR 5
  • kimki 9 yıl önce Şikayet Et
    ölünün arkasından kötü söylenmez ama benim alacağım var kendilerinden ahirette inşallah allahın izniyle
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    "Ben Türkiye’yi yerin üstündeki 35 milyon ölünün değil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım…" Necip Fazıl Kısakürek ! Allah Rahmet Eylesin.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    osman Öztürk ha? :)
    Cevapla
  • pendikli 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin pendik sahil camisinde çok vaazını dinlemiştim..
    Cevapla
  • Halil Kaleli 9 yıl önce Şikayet Et
    "Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir."Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti