KESK Genel Başkanı Özgen:

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyon (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, "Tekrar bir çatışma sürecinin başlamaması için öncelikli olarak hükümetin, demokratikleşmeyi hızlandıracak yasal süreçleri hayata geçirmesi lazım" dedi.

KESK Genel Başkanı Özgen:
KESK Genel Başkanı Özgen:
GİRİŞ 03.12.2014 19:00 GÜNCELLEME 03.12.2014 19:00

Batman'da bir restoranda sendika temsilcileriyle bir araya gelen Özgen, Çözüm Süreci'nin hükümet tarafından zamana yayıldığını, yeni hazırlanan güvenlik yasasının süreci baltalamaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

"Her ne kadar çatışmasızlık süreci olsa da hükümetin özellikle de polis devleti olgusu üzerinden yürüttüğü güvenlik konseptlerinin bu sürece hizmet etmediği görüyoruz" ifadesini kullanan Özgen, Çözüm Süreci'nin bir an önce yasal zemine kavuşturulmasını istedi.

Özgen, Çözüm Süreci'nin ilerleyebilmesi için hükümetin öncelikli olarak yapması gereken birçok yasal düzenlemenin bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Ortadoğu’daki gelişmeler Çözüm Süreci'yle de ilişkilidir. O yüzden artık müzakere sürecinin yürüyebilmesi için bunun yasalaşması sürecinin gelişmesi lazım. Hükümet demokratikleşmeyi öne çıkartmadığı sürece bu sürecin belli bir süre sonra tıkanma ihtimalini kendi içinde barındırıyor. Nitekim bir iki sefer ciddi tıkanma süreçlerinin geliştiğini de biliyoruz. Tekrar bir çatışma sürecinin başlamaması için öncelikli olarak hükümetin, demokratikleşmeyi hızlandıracak yasal süreçleri hayata geçirmesi lazım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor