TSK Mehmetçik Vakfı yardım miktarını arttırdı

Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımı 41 bin liraya, 1. derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan bakım yardımı aylık olarak bin 70 liraya yükseltildi

TSK Mehmetçik Vakfı yardım miktarını arttırdı
TSK Mehmetçik Vakfı yardım miktarını arttırdı
GİRİŞ 04.12.2014 10:48 GÜNCELLEME 04.12.2014 10:48

TSK Mehmetçik Vakfı tarafından şehit aileleri ve malul gazi Mehmetçiklere yapılan yardımları arttırdı.

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle geçerli olacak 1. dönem yardım planı uyarınca, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımı 41 bin liraya, 1. derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan bakım yardımı aylık olarak bin 70 liraya yükseltildi.

Vakıftan yardım alan üniversite öğrencisi bir Mehmetçik çocuğuna yapılan öğrenim yardımı ise aylık 710 lira oldu.

1 Ocak - 30 Haziran 2015 döneminde geçerli olacak yardım planına göre, yeni bir uygulama da yürürlüğe konuldu. Buna göre, daha önce vakıftan yılda iki kez nakdi yardım alan 5. ve 6. derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan yardımlar, "sürekli veya belli bir süre dahilinde yapılan yardım" kapsamına alındı.

5. derece malul gazi ve engelli bir Mehmetçik 300 lira, 6. derece malul gazi ve engelli bir Mehmetçik ise 250 lira aylık yardım alacak. Buna bağlı olarak 5. ve 6. derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklerin hak sahibi olan çocuklarına da ilk defa bakım ve öğrenim yardımı yapılacak.

TSK Mehmetçik Vakfından halen 8 bin 779 Mehmetçik ve ailesi, aylık ortalama 5 milyon 50 bin lira yardım alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!