AB heyeti konteyner kenti gezdi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Stylianides, Suriyeli sığınmacıların barındığı Öncüpınar Konteyner Kentinde incelemede bulundu

AB heyeti konteyner kenti gezdi
AB heyeti konteyner kenti gezdi
GİRİŞ 09.12.2014 16:45 GÜNCELLEME 09.12.2014 16:45

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides, Suriyeli sığınmacıların barındığı Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kentini ziyaret etti.

Mogherini ve beraberindeki heyeti, konteyner kente gelişinde Kilis Valisi Süleyman Tapsız karşıladı.

İdari binada basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Tapsız, heyetle sığınmacıların eğitim gördüğü Zeytin Anaokulunu öğrencilerini ziyaret etti. Öğrencilerin Türkçe, İngilizce ve Arapça şarkılarlar söyleyerek karşıladığı heyet, Suriyeliler tarafından düzenlenen seramik ve el sanatları sergisini açılışını yaptı.

Sosyal tesislerde eğitim gören kursiyerle bir süre sohbet eden heyettekilere, müzik kursu öğrencileri mini konser verdi. Halı kursunu da ziyaret eden Mogherini ve beraberindekiler bir kursiyerin tamamlanan halısını kesti.

Buradan Danish Refugee Council (DRC) yardım kuruluşunu da ziyaret eden heyet, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Tapsız, heyetin "kentteki sığınmacı yoğunluğunun başka illere neden aktarılmıyor" sorusu üzerine, "İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafında Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Sınıra yakın bölgelerden göç edenler ise ülkelerindeki akrabalarını gidip görme ve ihtiyaçlarını karşılama açısından genellikle Kilis'i tercih ediyorlar" şeklinde cevap verdi.

Sığınmacıların istihdamıyla ilgili hükümetin gerekli adımları attığını vurgulayan Tapsız, "Yakın zamanda Türkiye'deki işsizlerin de tepkisini çekmeyecek şekilde bir düzenlemeye gidilecek. Suriyelilerin çalışması bizim açımızdan da iyi olacak. Çünkü çalıştıkları zaman hem ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar, hem de olası kötü olaylardan uzak duracaklar" diye konuştu.

Heyet, incelemenin ardından kentten ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri