"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Töreni"

Yunus Emre Enstitüsü'nce, İÜ Dil Merkezi işbirliğiyle düzenlenen programı tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları törenle verildi

"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Töreni"
"Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Töreni"
GİRİŞ 12.12.2014 19:51 GÜNCELLEME 12.12.2014 19:51

Yunus Emre Enstitüsü'nce, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı"nı tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları verildi.

İÜ Dil Merkezi Tophane Şubesi'ndeki törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, globalleşmeyle beraber çok şeyin değiştiğini belirterek, geçmişte ülkenin önemli kurumları üniversitelerin kendi köylerinde yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın bir bütün olarak büyük bir köy haline geldiğinin zamanla fark edildiğini anlatan Söylet, böylece açılım ve değişim sürecinin hızla geliştiğini ifade etti.

Ülke olarak çok şeyin çok sıkışık zamanda başarılması zorunluluğu bulunduğuna dikkati çeken Söylet, hem dili hem de kültürü uluslararası hale getirmek gerektiğini vurguladı.

Söylet, şöyle devam etti:

"Bu sefer yabancılara Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsü ile sertifika programı yapıldı. Sizlere yabancı dil öğretimi çağdaş ve modern tekniklerle anlatıldı. Programda dil eğitiminde yeni teknolojik teknikleri öğrendiğinizi düşünüyorum. Çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki çok sayıda yabancıya dokunursunuz ve onları Türk ve Türkiye dostu yaparsınız. Ülkemizin sadece dilini değil, her şeyi aktarırsınız."

Törende, Söylet ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, programı bitiren 22 kursiyere sertifikalarını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı