Irak'ta insani yardım çalışmaları

Kerkük'te bin 500 ailenin kaldığı kampın resmi açılını yapıldı

Irak'ta insani yardım çalışmaları
Irak'ta insani yardım çalışmaları
GİRİŞ 18.12.2014 11:29 GÜNCELLEME 18.12.2014 11:29

Irak'ın Kerkük kentinde bin 500 ailenin yerleştirildiği çadır kampın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Kerkük'ün 15 kilometre kuzeybatısındaki Yahyava bölgesindeki çadır kampın açılışına Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilciliği Göçmenler Sorumlusu Nil Rayt ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Kerim, açılışta yaptığı konuşmada, kampa bin 500 ailenin yerleştirildiğini belirterek, "Kampa aldığımız ailelerin çoğu, şehir merkezindeki okullarda kalıyordu. Bu durum, eğitimi de olumsuz etkiliyordu. Aileler, BM ve yerel yönetimin koordinesinde kampa yerleştirildi. Böylelikle okullardaki sığınmacı sorunu da çözüldü" dedi.

Kampa elektrik, su ve sağlık hizmeti sunduklarını aktaran Kerim, çadır sakinlerinin gıda ihtiyaçlarının da temin edildiğini kaydetti.

Kerim, Kerkük'teki sığınmacı sayısının sürekli yükseldiğini, bu nedenle iki yeni kamp daha açmak için hazırlıklara başladıklarını bildirdi. Bunun için kampların kurulacağı arsaların hazır olduğunu BM Irak Temsilciliği'ne ilettiklerini anlatan Kerim, bu konuda merkezi Irak hükümetinin de yardımcı olacağını ifade etti.

Irak'ın birçok bölgesinde sığınmacıların, hala okullarda ve barakalarda kaldığını hatırlatan Kerim, "En kalıcı çözüm, insanların evlerine dönmelerini sağlamaktır. Kamp kurma ve insani yardımlar, yaşanan acıları azaltmaya yönelik geçici çözümlerdir" diye konuştu.

BM Irak Temsilciliği Göçmenler Sorumlusu Nil Rayt da ailelerin konteynerde kalmalarını istediklerini ancak eldeki imkanlar nedeniyle şimdilik çadır kamp kurduklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi