Türklere iyi haber İngiltere kaybetti

İngiltere, Türk vatandaşlarının Ankara anlaşması kapsamında sahip olduğu sosyal yardım haklarını kısıtlamak için açtığı davayı kaybetti.

Türklere iyi haber İngiltere kaybetti
Türklere iyi haber İngiltere kaybetti
GİRİŞ 21.12.2014 13:59 GÜNCELLEME 21.12.2014 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere, ülkede çalışan Türk vatandaşlarının Ankara anlaşması kapsamında sahip olduğu sosyal yardım haklarını kısıtlamak için Avrupa Adalet Divanı'na açtığı davayı kaybetti.

İngiliz Daily Mail'in haberine göre mahkeme kararı, İngiltere’de yasal olarak çalışan Türk işçilerin aynı AB vatandaşı ülkelerden gelen işçiler gibi devletin sunduğu sosyal yardım ve emeklilik haklarından yararlanmaya devam edebileceği anlamına geliyor.
 
İngiltere’de çalışan Türk işçiler 1963 tarihli Ankara anlaşması kapsamında hem kendileri hem de aileleri için devletten yardım alma hakkına sahip. Türk işçiler ayrıca ülkede emekli olma ve emekli olduktan sonra Türkiye’ye geri dönerlerse emeklilik maaşlarını burada almaya devam etme hakkına da sahip.
 
İngiltere İş ve Emeklilik Departmanı konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında, “İngiliz halkı bu ülkeye gelenlerin ekonomiye katkı sağlamasını talep etme hakkına sahip. Biz bu kararın doğurduğu sonuçları detaylı olarak inceleyeceğiz” dedi.

YORUMLAR 2
  • sami gül 9 yıl önce Şikayet Et
    kim öğrenecekse öğrensin nedenini sormam ama herhalde mezar taşı okunsun diye öğrenmeninde faydası yok yetkililer önce kendi çocuklarını göndersinler ben çocuğumun fen lisesinde okumasını isterim
    Cevapla
  • asabi adam 9 yıl önce Şikayet Et
    kafan dumanlı heralde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri