Bolu'da kar yağışı etkisini gösterdi

Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Bolu'da kar yağışı etkisini gösterdi
Bolu'da kar yağışı etkisini gösterdi
GİRİŞ 21.12.2014 23:11 GÜNCELLEME 22.12.2014 09:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kar yağışı ulaşımı etkilerken, karayolları ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaptı. 

Bolu'da bugün aralıklarla etkili olan yağmur, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde aralıklarla kar yağışı etkili olurken, asfaltta kar tuttu.

EKİPLER TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Karayolları ekipleri kar yağışı ile birlikte güzergahlarda tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışıyla görüş mesafesinin düşmesi ve bazı bölgelerde zeminin karla kaplı olması nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldılar.

YETKİLİLER VATANDAŞLARI UYARDI

Kar yağışının sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken, Bolu Dağı Bölge Trafik Şubesi yetkilileri sürücülerin yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları, kış koşullarına uygun araçlarıyla yola çıkmaları uyarısında bulundu.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Öte yandan Uludağ'a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağışı sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Sabah saatlerinde Uludağ'a çıkan günü birlikçiler, adım adım ilerleyen trafikte uzun kuyruklar oluşturdu.

ZİNCİRSİZ ARAÇLARA İZİN YOK

Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller ise geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor.

Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının sabah saatlerinde 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

YORUMLAR 2
  • Çok 9 yıl önce Şikayet Et
    soğuk okullar tatil edilneli
    Cevapla
  • wwww ww 9 yıl önce Şikayet Et
    hava soguk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer