Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü

Milli Eğitim Bakanı Avcı ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ersoy'un kabrini ziyaret etti

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü
GİRİŞ 27.12.2014 16:42 GÜNCELLEME 27.12.2014 16:42

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret etti.

Avcı ve Görmez'in Edirnekapı Şehitliği'ndeki ziyaretinde, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri Kur'an-ı Kerim okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez daha sonra Ersoy'un kabri başında dua etti. Görmez, Mehmet Akif Ersoy'un, bir iman ve istiklal şairi olarak hayatını bu millete adadığını belirterek, "O, istiklal şiirini bu milletimize ebedi bir dua olarak ele aldı. Allahım, onun bu ebedi duasını ebediyete kadar baki eyle. 'O büyük duasında bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' dedi. Bu ülkenin semalarından şehadetin temeli olan ezanı hiçbir zaman eksik eyleme Allahım" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı tören alanından ayrılırken AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görmez'in söylenmesi gereken her şeyi çok veciz ve güzel bi şekilde söylediğini belirterek, "Onun için bu özel günde çok teşekker ediyorum. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum, buraya, bu soğuk günde geldikleri için. Akifimizi andıkları için. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, öğrencilerimizi buraya getirdikleri ve onları üşütmedikleri için" diye konuştu.

Bakan Avcı ile Görmez, Mehmet Akif Ersoy'u anmak için gelen öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi