Cizre'deki gerginlik

DTK Eş Başkanı Dicle: "Çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz"

Cizre'deki gerginlik
Cizre'deki gerginlik
GİRİŞ 27.12.2014 22:43 GÜNCELLEME 27.12.2014 22:43

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin, çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınadıklarını belirterek, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Dicle, yaptığı açıklamada, çözüm ve müzakere sürecinin ağır işlemesinin bu tür provokasyonlara gerekli zemini ve zamanı sağladığını, Cizre'de bugün yaşanan olayların çözüm sürecine yönelik gelişmeleri içine sindiremeyen ve toplumu uçlaştırarak bundan çıkar sağlayan derin güçlerin bir provokasyonu olduğunu kaydetti.

PKK-Hizbullah çatışması olarak körüklenmek istenen olayların sağduyulu bir şekilde çözmenin esas temel görev olduğunu aktaran Dicle, HÜDA-PAR ve çevreleriyle gerek yurt dışı gerek yerelde direkt diyalogların devam ettiğini belirtti.

Bu tür durumlarda ilk yapılması gerekenin yangının önce söndürülmesi, daha sonra da oturup ikna temelinde yaşananların ortaya çıkarılması ve bunu kamuoyuyla paylaşmak gerektiğini bildiren Dicle, şu aşamada kim haklı kim haksız durumundan çok yaşanabilecek toplumsal olayların ve ölümlerin önüne geçmenin herkesin asıl görev olduğuna dikkati çekti.

Dicle, DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek ve HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile olaylara ilişkin görüştüğünü vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumun barış ve huzur içinde yaşama hayallerine dönük yapıcı bir çağrıda bulunmak tarafların ortak beyanıdır. Provokasyon amaçlı yapılacak her türlü engelin kaldırılması için tarafların açık gözlü ve temkinli davranması önemlidir. Bu temelde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı