Bu hizmet alkışlanır!

Kütahya Tavşanlı'da köylerdeki diyaliz hastaları, kar yolları kapatmadan kentteki kurum misafirhanelerine tahliye edildi.

GİRİŞ 06.01.2015 15:30 GÜNCELLEME 06.01.2015 21:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tavşanlı ilçesine bağlı köylerdeki diyaliz tedavisi gören hastalar, kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapanma olasılığı nedeniyle kentteki kurum misafirhanelerine yerleştirildi. İlçede geçen hafta kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki diyaliz tedavisi gören hastaların sıkıntı yaşaması ve meteorolojiden gelen yeni "kar yağışı" uyarısı üzerine, hastalar kent merkezine taşındı.

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi ekipleri, çevre köylerde yaşayan 18 diyaliz hastasını, kurumların misafirhanelerine yerleştirdi.



İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapandığını ve bu yüzden de köyde yaşayan diyaliz hastalarına ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yeni "kar yağışı" uyarısı geldiğini belirten Hatipoğlu, "Bu köylerde kalan diyaliz hastalarımızı, Kaymakamlık, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü araçlarıyla getirmeye çalıştık. Özellikle ulaşamadığımız bazı köylere İlçe Orman İşletmesi ekiplerinin özel çabalarıyla ulaştık. Bunları yaparken zorlandık ve ulaşamadıklarımız oldu. Biz de kar yağışı uyarısından sonra hastalarımızı köylerden alıp, kentimizde bulunan bazı kurumların misafirhanelerinde konaklatacağız" diye konuştu.

Hastanenin başhekimi Ünal Ünalan ise hastanenin diyaliz merkezinde 38 diyaliz hastasının tedavi gördüğünü kaydetti. Bunlardan 18'inin çevre köylerde yaşadığı bilgisini veren Ünalan, şöyle konuştu:

"Bu hastaların diyaliz hizmetini almaları için her gün bu hastaları buraya taşıyoruz. Buraya Domaniç'e bağlı köylerden bile gelen hastalarımız mevcut. Son 30 yılda burada böyle kar yağmayınca doğal olarak bu servis imkanını sağlayamadık. Biz de iki gün gün ara ile bu hastalarımızı taşıdık. Bu hastalarımız normal şartlarda servisle gelip, diyaliz hizmetini alıp köye dönüyorlar. Tekrar 2 veya 3 gün sonra bu hizmeti alacaklar. Yolların kapanması durumunda ne zaman açılacağı belli olmadığı için biz bu hastalarımızı hastanemizde misafir ettik. Bunların aynı zamanda başka hastalıkları var. Kimisi şeker hastası, kimisi kalp hastasıdır. Bu şekilde böyle bir hizmet başlattık. Dolayısıyla hastalarımız mutlu oldu, biz mutlu olduk."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Bad- hazan(son bahar rüzgarı) 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel hizmetler bunlar . gerçekten duygulandım. arkadaşlar ne olursa olsun ülke olarak birlik olmamız gerekmektedir. devletine sahip çıkmamız, hastalarımıza bakmamız, çocuklarımıza iyi eğitim vermemiz, yaşlılarımıza saygı ve çok iyi bakmamız, şiddet göstermemiz , aile hayatımızı iyi bir şekilde muhafaza edip cennet vatanımızı koruyup kollamamız ve mutlu bir şekilde başramlarımızda başram yapmak ve üzüntümüzde hep beraber ağlamaz lazım. mevlam devletimizi korusun
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Malum rumuzlu kardeşim Ak Parti zamanında tarımda ve eğitimde hiç gelişme olmadı demek insafsızlık olur. Son on yılda dolar bazında tarımda gelişme yaklaşık 3 kat artmıştır. Birçok Ziraat Mühendisi köylerde görevlendirilmek üzere istihdam edilmiştir. Maliyete göre verilen Destek bazı ürünlerde yüzde 60’lar mertebesindedir. Arazilerin etkin kullanılması için de birçok adımlar atılmıştır. Eğitimde imam hatip liselerini bitirmek için kurban edilen meslek liseleri tekrar ihya edilmiştir. Gençlerimizin dinlerini bilerek yetişmesi için tedbirler alınmıştır. Neredeyse her ile üniversite açılmıştır. Ama neticede eğitim mevcut kadrolarla yapılmak durumundadır. Bu günden yarına düzelmesini bekleme.
    Cevapla
  • AHMET TOKKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor bir hastalık,Allah kolaylıklar versin ve kimseyi bu duruma düşürmesin.
    Cevapla
  • insanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümetimizden allah razı olsun
    Cevapla
  • agri-merkez 9 yıl önce Şikayet Et
    digerlerinin hayallerine gelmeyen seyleri akparti gercege donusturuyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!