Yurtta kış

Iğdır ve Ağrı'da kar nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele ekipleri tarafından çalışma başlatıldı

Yurtta kış
Yurtta kış
GİRİŞ 08.01.2015 13:14 GÜNCELLEME 08.01.2015 13:14

Iğdır ve Ağrı'da kar nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır'da, gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı sonucu kent merkezinde 2, Tuzluca ilçesinde ise 18 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağışın etkisini yitirmesinin ardından harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, greyder ve iş makineleriyle yollarda çalışma başlattı.

Sabah erken saatlerden itibaren Güngörmez köyü yolunda kar temizleme çalışması yapan iş makinesi operatörü Fikri Çavuşlu, AA muhabirine, sorumluluk bölgesindeki 10 köyün yolunun kardan kapandığını anlattı.

Çavuşlu, erken saatlerden itibaren yol açma çalışmasına ya başladıklarını vurgulayarak, "Aşağı yukarı 25 kilometrelik yolu ulaşıma açmaya çalışıyorum. Hava şartları da çalışmamızı olumsuz etkiliyor. Buna rağmen köylerimizle bağlantıyı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Köylülerden İlyas Ava da gece saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu köyde yolun ulaşıma kapandığını bildirerek, "6 saat boyunca yollarımız kapalı kaldı. Durumu hemen yetkililere bildirdik. Çok şükür şu anda yolumuz açıldı. İnşallah bir daha da kapanmaz" ifadelerini kullandı.

Ağrı

Taşlıçay ilçesinde de kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 5 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu arada, Ağrı-İran karayolunda etkili olan tipi ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden oluyor. Çok sayıda tır, yoldaki buzlanma ve tipi nedeniyle yol üzerindeki dinlenme tesislerinde bekliyor.

Karayolları ekipleri de Ağrı-İran karayolunda ve yüksek kesimlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Muş

Bulanık ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırıldı. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Edip Deniz, etkisini artırarak devam ettiren kar nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verildiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele