Tarımsal Öğretimin 169. Yıldönümü

Türkiye'de tarımsal eğitimin başlamasının 169. yıl dönümü Bingöl'de törenle kutlandı.

Tarımsal Öğretimin 169. Yıldönümü
Tarımsal Öğretimin 169. Yıldönümü
GİRİŞ 12.01.2015 18:10 GÜNCELLEME 12.01.2015 18:10

Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, tarımın önemine değindi.

Bütün medeniyetlerde insanların tarımla uğraştığını ifade eden Taşyapan, "Adem baba ve Havva annemiz dünyaya ilk geldiklerinde örtünmekten sonra yaptıkları ilk şey ekip biçmek olmuştur. Bu da tarımın ve ekip biçmenin hayatımızdaki önemini gösteriyor. Ülkemizde de tarım son derece önemlidir. 169 yıldır teknik olarak ülkemizde tarımsal eğitim veriliyor. En büyük eksiğimiz ise bilim ile uygulamayı birlikte yürütemediğimizdir. Bunu başarırsak başarılı oluruz" dedi.

BÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Şengül de Türkiye’nin dünya tarımında önemli bir yer aldığına işaret etti.

Türkiye’de tarımsal eğitimin 169 yıllık geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Şengül, Türkiye’nin tarımsal üretimde Avrupa birincisi, dünya sıralamasında ise yedinci sırada olduğunu keydetti.

BÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ekrem Atalan ise tarım eğitiminin dünyanın varoluşu ile birlikte başladığını belirterek, "Günümüzde ülke olarak özelde de bölge olarak tarım ile yoğun bir şekilde ilgilenmemiz gerekir. Yeri geldiğinde insanlar Iphone'den vazgeçebilir ama ekmekten vazgeçemezler. Tarım alanından gelir sağlama payı çok daha yüksek. Ziraat fakülteleri mezunları da artık devlet kapısından vazgeçmelidir. Girişimcilik ruhunu geliştirmelidir. Kendi işlerini yapabilmelidirler" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fahri Yavuz’un, "Tarım Sektörü ve Yükseköğretimdeki Gelişmeler Doğrultusunda Tarım Eğitimine Bakış" konulu konferansı ile devam eden tören, tarım alanında emeği geçenlere plaket takdim edilmesiyle sona eri.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!