İzmir hava durumu, İzmir'de hava nasıl olacak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre, İzmir, parçalı, zamanla çok bulutlu. İzmir hava durumu raporu

İzmir hava durumu, İzmir'de hava nasıl olacak
İzmir hava durumu, İzmir'de hava nasıl olacak
GİRİŞ 26.01.2015 09:07 GÜNCELLEME 26.01.2015 09:07

İzmir Valiliği'nden Ege Bölgesi için sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre, İzmir, parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı olacak. İşte İzmir ve il il hava tahmin raporu...

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İzmir'de parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı bir hava hakim olacak.

Yağışların; gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile Çanakkale'nin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise, genellikle güney, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey, Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in batı kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

VALİLİK'TEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İzmir Valiliği, Ege Bölgesi'nde sağanak uyarısı yaptı.Valilikten konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bölgemizin, bugün akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir) sağanak ve gök gürültülü sağanak, salı ve çarşamba günleri bölgemizin iç kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Çarşamba günü dahil olmak üzere devam edecek etkili ve sürekli yağışların Kıyı Ege’de (Çanakkale, İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri, Balıkesir’in Edremit Körfezi çevresindeki ilçeleri ile Manisa şehir merkezi) yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağış esnasında rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir. Bölgemizde beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek taşkın, sel ve su baskını, yıldırım, kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve yayımlanacak meteorolojik hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekmektedir."

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, yer yer pus ve sisli 11

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 17

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

Adana: Parçalı ve az bulutlu 18

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2

Diyarbakır: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 11

ANTALYA'DA FIRTINA VE YAĞIŞ

Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte 10 gün önce etkili olan fırtınanın ardından kendini gösteren güneşli hava, bu sabah saatlerinden itibaren yerini yeniden yağışa bıraktı. Yağışlara, fırtına da eşlik etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, cadde ve sokaklarda zor anlar yaşadı.

Kentte rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar ve reklam tabelaları devrildi. Yağışın etkisiyle caddelerde su birikintileri oluştu.

Meteoroloji İl Müdürü Erol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte rüzgarın daha çok Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde etkili olduğunu kaydetti. Aydın, yapılan ölçümlere göre, rüzgarın saatteki hızının Konyaaltı'nda 93, Muratpaşa'da 82, Aksu'da 63, Serik'te 58, Elmalı'da 57, Isparta ve Burdur'da ise 70-80 kilometre civarında olduğunu söyledi.

Yağışların yüksek seviyede olmadığına işaret eden Aydın, "Kuvvetli rüzgar yarın sabaha kadar devam edecek. Yağışların da hafta boyunca aralıklarla süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa da kent genelinde kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, fırtına nedeniyle ekiplerin görev başında beklediklerini bildirdi.

MERSİN'DE BAHAR HAVASI

Yurdun birçok bölgesini soğuk hava etkisi altına alırken, Mersin'de bahar havası görülüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre sıcaklığın 19 derece olduğu kentte oturanlar parkları doldurdu. Kent merkezindeki Atatürk Parkı ile sahil kesimindeki Kültür Park'a giderek güzel havanın tadını çıkaranlar, balık tutup tekne gezisine çıktı. Çocuklar ise hem deniz kenarında oyun oynadı, hem de çimenlerde koşarak gönüllerince eğlendi.

Mersin'de sıcak havaların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği bildirildi.

DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli ve puslu geçmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 20, Erzincan ve Ardahan'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 13, Muş'ta 12, Van ve Bitlis'te 8, Hakkari'de 7 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır ve Hakkari'de 6, Van'da 5, Bitlis'te 3, Ardahan'da sıfırın altında 14, Muş'ta sıfırın altında 8, Ağrı'da sıfırın altında 5, Erzincan ve Kars'ta sıfırın altında 3, Erzurum'da ise sıfırın altında 1 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları da Bitlis'te 60, Muş'ta 23, Ardahan'da 15, Hakkari'de 14, Ağrı ve Van'da 11, Erzurum'da 8, Kop Dağı'nda 49, kayak merkezlerinden Palandöken'de 80, Konaklı'da 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 44 santimetre kaydedildi.

Meteorolojiden çığ uyarısı

Bölge genelinde etkili soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Vatandaşlar, buz tutan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Bazı sürücüler de donan yakıt depolarını ısıtarak araçlarını çalıştırabildi.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma, don olayı, sis, pus ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada