GSO meclis toplantısı

GSO Başkanı Konukoğlu: - "Gaziantep'te aklınıza gelebilecek her türlü, hem giyim konusunda hem gıda konusunda her sektör olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz"

GSO meclis toplantısı
GSO meclis toplantısı
GİRİŞ 27.01.2015 16:21 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:21

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, ihracatın büyümesinin övünç kaynağı olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, GSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in geçen yıl dünya ekonomisinde olumsuz gelişmelere ve bölge ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen büyümesini sürdürdüğünü kaydederek, bunun Antep için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Geçen yılı yüzde 2,6 oranında artışla 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracatla kapattıklarını anımsatan Konukoğlu, "Bütün dünya için zorlu bir yıl oldu. Gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda eksi büyümeler gördük. Suriye'de yaşanan olayları da dikkate aldığımızda, Gaziantep büyük bir başarı gösterdi" dedi.

Gaziantep'in ihracatının ithalatı karşılama oranının geçen yıl yüzde 126 olduğunu bildiren Konukoğlu, bununla her zaman gurur duyduklarını, ülkenin bütçesine ve dış ticaret açığının kapatılmasına katkıda bulunduklarını vurguladı.

Örme kumaştan şeker ve şeker mamulleri, makine ve aksamlarından kimyevi maddelere kadar geniş bir yelpaze bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bizim için çok güzel bir tablo. Gaziantep'te aklınıza gelebilecek her türlü, hem giyim konusunda hem gıda konusunda her sektör olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bu da bizim ne kadar dinamik bir şehir olduğumuzun açık göstergesidir."

Konukoğlu, 2015'in daha iyi geçeceği ümidi içinde olduklarını dile getirdi.

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da Almanya'nın Hannover kentinde 17-20 Ocak'ta gerçekleştirilen halı sektörünün en büyük ihtisas fuarlarından olan "Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nı değerlendirdi.

Fuara Gaziantep'ten 60'dan fazla firmanın katıldığını belirten Topçuoğlu, "Gaziantep dünyanın halı üretim merkezi konumunda olduğunu orada bir kez daha ispat etti. İki yıldan beri de Sanayi Odası olarak açtığımız stantta, firmalarımız orada güzel iş görüşmesi yapma imkanı buldular" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu