AK Parti Siirt İl Başkan adayı açıklandı

AK Parti Siirt İl Başkanı Fevzi Sevgili, yeni il başkanı adaylarının Fuat Özgür Çalapkulu olduğunu açıkladı.

AK Parti Siirt İl Başkan adayı açıklandı
AK Parti Siirt İl Başkan adayı açıklandı
GİRİŞ 27.01.2015 18:16 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:16

Sevgili, Çalapkulu ile birlikte parti il binasında düzenlediği basın açıklamasında, milletvekili aday adaylığı için 31 Ocak'ta yapılacak il kongresinde görevi Çalapkulu'na devredeceğini söyledi.

Parti merkezi tarafından Ankara'ya çağrılan 7 kişi arasından Çalapkulu'nun il başkanlığı adayı olarak belirlendiğini anlatan Saygılı, birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir kongre gerçekleştireceklerini kaydetti.

Saygılı, yeni il başkanı adayı Çalapkulu'na sahip çıkılmasını isteyerek, şöyle dedi:

"Geçen hafta genel merkezimiz tarafından Ankara'ya çağrılan 7 kişi arasından sayın Genel Başkanımız ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teveccühleri sonucu il başkanlığına, yıllardan beri dostluğumuz olan Fuat Özgür Çalapkulu getirildi. İl başkanlığı görevini 31 Ocak tarihinde noktalayacağım ve AK Parti'de ne görev verilirse verilsin yapmaya hazırım. 8 aylık il başkanlığı görev sürecinde halkla bütünleşerek görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım ve kongre ile birlikte görevi devrederek, milletvekili seçim sürecine dahil olacağım."

AK Parti Siirt İl Başkanı Adayı Çalapkulu da kendisini bu göreve layık görenleri mahcup etmemek için çalışacağını belirterek, "Öncelikle davet üzerine katılmış olduğum toplantılar sonucunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından bu göreve atanmış olmam benim için büyük bir onurdur. Taşıdığım yükün ağırlığını biliyorum. Temiz ve ahlaklı siyaset yapmak temelinde kurulmuş AK Parti’nin bir bireyi olmak benim için onur vericidir. Bizim politikamızda ırkçılık yok, herkesi, her kesimi kucaklayıcı bir politika yürüteceğiz. Bizim öncelikli ve ana fikrimiz Mevlana’nın pergel kurumunda olduğu gibi bir ayağımız hakikatte, diğer ayağımız olabildiğince burada yaşayan bütün insanlarımızı, herkesi her kesimi kucaklamaktır" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!