Kovancılar'da ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kovancılar Toplum Sağlığı Merkezince Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Kovancılar'da ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Kovancılar'da ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
GİRİŞ 29.01.2015 14:49 GÜNCELLEME 29.01.2015 14:49

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkezde görevli Dr. Zekiye Doğruöz tarafından sunulan eğitimin amacının çocukların ağız ve diş sağlığı ile diş fırçalama konularında bilgi edinmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Doğruöz, önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürüklerinin daha çok çocukluk çağında görüldüğünü belirterek, çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması, gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Çocukların ve erişkinlerin genelde şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurduğunu aktaran Doğruöz, şunları kaydetti:

"Çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır. Ayrıca, küçük çocuklarda diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan diş eti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmekte ve çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilemektedir. Bunun bilincinde olarak çocuklarımıza diş sağlığının önemi her zaman anlatılmalıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın