Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Altunbaş:

"Arıtma 2015 yılında devreye girecek"

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Altunbaş:
Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Altunbaş:
GİRİŞ 30.01.2015 17:36 GÜNCELLEME 30.01.2015 17:36

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan 550 bin lira karşılıksız destek alınarak yapımına başlanan 2. etap arıtma tesisinin bu yıl devreye gireceğini söyledi.

Altunbaş, OSB Toplantı Salonunda yaptığı açıklamada, 2023 yılı hedefine uygun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Niğde OSB'nin iddialı duruşunu devam ettireceklerini ifade eden Altunbaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gözetiminde yapılan çalışmalar sonucunda 105,5 hektarlık Niğde OSB genişleme alanı yer seçiminin yapıldığını ve bu yıl sanayicilerin hizmetine sunulacağını belirtti.

2014 yılı yatırımlarını ve 2015 hedeflerini aktaran Altunbaş, şöyle devam etti:

"Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan 550 bin lira karşılıksız destek alınarak yapımına başlanan 2. etap arıtma tesisi inşaat çalışmaları devam etmektedir. Arıtma 2015 yılında devreye girecek. 2014 yılında OSB hizmet binaları ile beraber 70 abonenin gaz kullanabileceği 600 bin lira bedelli 2.etap doğalgaz yatırımı tamamlanarak sanayicilerimizin hizmetine sunuldu. Doğalgaz artış talebimiz Enerya Kapadokya Anonim Şirketi tarafından da uygun görüldüğü taktirde yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırım ile bölgenin tamamına doğalgaz dağıtımı yapılacak. Isı merkezi binası da donanımlı itfaiye binasına dönüştürülerek, 700 bin liralık yatırımla Niğde OSB İtfaiye Ünitesi kuruldu. Niğde Belediyesi tarafından işletilen itfaiye ünitesi, 2 arazöz ve yangın destek ürünleri ile hizmet vermektedir."

Altunbaş, kamu, üniversite, sanayi işbirliği çalışmaları doğrultusunda Niğde Üniversitesi Teknopark Ananonim Şirketine 100 bin lira değerindeki yüzde 8,43 hisse ile bölgenin ilk ve tek ortağı olduklarını kaydetti.

2023 hedeflerine ulaşmak için havaalanının olmazsa olmaz olduğunu sözlerine ekleyen Altunbaş, Niğde OSB'nin faaliyetlerinin ve gelecek planlarının bu çalışmalarla sınırlı olmadığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!