3 bin 329 polise soruşturma açıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgli olarak 3 bin 329 polis hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

3 bin 329 polise soruşturma açıldı
3 bin 329 polise soruşturma açıldı
GİRİŞ 04.02.2015 15:09 GÜNCELLEME 04.02.2015 15:09

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son dönemdeki siyasi gelişmelerle bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ala, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak, emniyette 3 bin 329 kişi hakkında soruşturma açıldığını, 510 kişinin görevden uzaklaştırıldığını ve 251 kişinin meslekten çıkarıldığını açıkladı. 

Ala, "Şu anda dosyası hazırlanmış olan 776 kişi meslekten çıkarılsın diye talep edilen var. Bin 860 kişi de kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Şimdi tabii bunların denetimini yapması gerekirken göz yummuş, yapmamış onlar da disiplin cezası altında başka yerlere tayin edildi. O görevlerden alındı" ifadelerini kullandı.

"5 EMNİYET GÖREVLİSİ YURT DIŞINA KAÇTI" İDDİASI

İçişleri Bakanı Ala, "Başbakanlık ofisinin dinlendiği iddialarına ilişkin hakkında yakalama kararı olan 5 emniyet görevlisinin yurt dışına kaçtığı" iddiasına ilişkin, "Hem kırmızı bülten çalışması var hem de yurt dışına gittiklerine dair bilgimiz de var. Daha ötesi nerede olduklarına dair de var" dedi.

Ala, "Bir yapının -cemaat diye tanımlarsanız- eğer örgüte dönüşmemişse dinlemeyle ne işi olur? Başbakanla, MİT'i dinlemeyle, yardım tırını durdurmayla ne işi olur? Çözüm Süreci'ni engellemeyle, insanlardan şantajla para toplamayla ne işi olabilir? İstihbarat örgütü müsün? Senin istihbaratla falan ne işin olur? Zaten millet buna şaşırdı. Böyle bir şey görülmüş değil. İyi niyetlerle, gerçekten yardım yapayım, memlekete faydam olsun diye burada bulunmuş olanlara söylüyorum, vakit geçirmeksizin, behemehal bu tür şeylerden ayrılın" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar