'Şah Fırat Operasyonu'nda DAEŞ ayrıntısı

Süleyman Şah Karakolu operasyonunun planlanan süreden uzun sürmesinin nedeninin DAEŞ'in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

'Şah Fırat Operasyonu'nda DAEŞ ayrıntısı
'Şah Fırat Operasyonu'nda DAEŞ ayrıntısı
GİRİŞ 23.02.2015 03:45 GÜNCELLEME 23.02.2015 03:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İlk etapta 3 saat içerisinde bitmesi hedeflenen operasyonun başlatılması ardından harekete geçen askeri konvoyun geçiş yollarının DAEŞ militanları tarafından patlayıcılar ile tahrip edilerek geçişin engellenmek istendiği ortaya çıktı.

'BIÇAK' İŞE KOYULDU

Sınırı geçen birliklerin 35 kilometre uzaklıkta olan ve paletli araçların hız yapamaması nedeniyle ortalama 1 saatte ulaşılması hedeflenen bölgeye yaklaşıldıkça, yolların tahrip edildiği belirlendi. 

Asfalt yolların yanı sıra toprak olan tali yolların da aynı şekilde tahrip edildiği belirlenince konvoyun en önünde bulunan tankların önünde bıçak adı verilen küreme parçası ile yollar geçişe uygun hale getirildi ve gece yarısı türbeye ulaşılabildi. 

3 SAATTE TAMAMLANACAKTI
 
Geçiş sırasındaki gecikmenin yolların tahrip olmasından kaynaklandığı, bu aksiliğin yaşanmaması halinde ise operasyonun en fazla 3 saat içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği de bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu operasyon on numara beş yıldız....anlamıyor musunuz? eğer işid o karakola biz operasyon yapmadan saldırsaydı, bu sefer ışıdle savaşma tehlikesi doğacaktı!!!1 şimdi ne oldu?? orası yine bizim. şimdi boş toprağı dövsün dursun ışid...bu kozu onlara vermedik...iyi düşünün....
    Cevapla
  • Mehmet Akif 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben askerliğimi Tank şoförü olarak yaptım paletli araçların geçemeyeceği hiç bir engebe yoktur.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonun uzun sürmesinin nedeni yollar tahrip edildiğindenmiş.iyide benim istihbaratım ne iş yapar. sözde büyük oprasyon diyorsun keşif gözetleme yapmıyorsun elbette orduma söz yok ferdi hatalar orduya yüklenemez.
    Cevapla
  • ayhan demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların hepsi cok komik, bizim bir çakıl taşımızı kimse alamaz
    Cevapla
  • Said 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir karış vatan toprağını koruyamayanlara yazıklar olsun.
    Cevapla
  • TÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte nasıl Abdülhamit Han'ın uyguladığı siyaseti anlamayarak "hain, kızıl sultan" diyenler olmuşsa bugünde Türkiye Cumhuriyeti'nin uyguladığı siyasetten anlamayarak duygusal bir bakış açısıyla eleştirenler olacaktır. Herkesin siyasetten anlaması beklenemez...
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi düşünme yetisini kaybedenlere yazıklar olsun.Devlet akılla yönetilir duygusallığa yer yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor