MEB'den velilere "Temel Lise" uyarısı

Özel Eğitim Genel Müdürü Yelkenci, temel lise ruhsatını almamış kurumlara kayıtlar konusunda velileri uyardı.

GİRİŞ 27.02.2015 18:26 GÜNCELLEME 27.02.2015 18:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin özel okula dönüşümü kapsamında henüz temel lise ruhsatını almamış kurumlara kayıtlar ile öğrencilere, lise son sınıfta "üniversite sınavına hazırlık" eğitimi verileceği yönündeki vaatler konusunda velileri uyardı. 

Dönüşüm programı çerçevesinde isteyen dershanelerin, öncelikle programa başvurmaları, sonra kabul edilmeleri, dönüşecekleri okul türünü belirttikten sonra da işlemlerini yapmaları gerektiğini anlatan Yelkenci, dönüşüm sürecinin hassasiyetler içerdiğini ancak konu hakkında sektörden gelen açıklamalar ve basında yer alan analizlerin bilgi karmaşasına neden olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLUR!"

Yelkenci, bu konuda velilere uyarılarda bulunmak istediğini ifade ederek, "Bunlardan birincisi, bir dönüşüm okuluna, daha çok gündemde olan temel liseye, velilerimizin kayıt yaptırabilmesi için dönüşüm sürecine girmiş olan dershanenin, temel lise ruhsatını almış olması gerekir. Değilse yarın öbür gün o ruhsatı almaya hak kazanmazsa velilerimiz ve çocuklarımız mağdur olacaktır" dedi.

"YASANIN İPTAL EDİLECEĞİNE DAİR BEKLENTİSİ OLANLAR DA..."

Dönüşmek isteyen dershanelerin 1 Eylül 2015 itibarıyla programa dahil olacağını hatırlatan Yelkenci, dönüşmek istemeyenlerin ise kapatılacağını vurguladı.

Uzaktan eğitim veren dershanelerin de 1 Eylül 2015'de kapanacağını kaydeden Yelkenci, velilerin bu hususlara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

DERSHANELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER

Dershanelerde çalışan ve gerekli şartları taşıyan öğretmenlerin MEB'de istihdam edileceğini hatırlatan Yelkenci, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü, Martta bu konuya ilişkin kılavuzun yayınlanacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • xbendenizx 9 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle bilmeye devam et.
    Cevapla
  • uraztursen 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilere; size lise müfredat programı anlatılmayacak, dersaneyi ve dersane mantığını özel okul adı altında sürdüreceğiz, deniliyor. Bu gidişle devlet okullarında, ekonomik durumu iyi olanlar bir yana, başarı vaat eden 12. sınıftaki kalburüstü öğrenci kalmaz.(mesela İzmir Fen Lisesi seneye mezun vermeyebilir.
    Cevapla
  • Kâmil 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim ulkenin geleceği icin en onemli unsurdur. Ben ulkemizde eğitimin iyi olmadığını biliyorum.öğretmenler niteliksiz, sadece sinavla ataniyor.Öğrencilere bilgileri iyi aktaramiyor. Mufredat zaten ezbere dayali bilgi veriyor
    Cevapla
  • Yasin gul 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden kouşuyosunuz şuanda birilerinin degil artık miletin evlatları fakirin fukaranın cocukları okuyacak bir yere gelecek makam mevki sahibi olacak sizin adamlarınız yok artık devir kapandı
    Cevapla
  • melih 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistem en çok İHL'leri etkileyecek,zira bu okullarda meslek dersleri ağırlıklı olarak veriliyor.Ögrenci ÖSS için dersanelerden takviye alıyor ama şimdi o imkan ellerinden alınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı