Kürtçe seçmeli dersin engellendiği iddiası

Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, bir okul müdürünün öğrencilere Kurmanci seçmeli dersini seçmemeleri için baskı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Kürtçe seçmeli dersin engellendiği iddiası
Kürtçe seçmeli dersin engellendiği iddiası
GİRİŞ 03.03.2015 23:38 GÜNCELLEME 03.03.2015 23:38

Tatar, şube binasında yaptığı açıklamada, üyeleri Vali Aydın Arslan Ortaokulu Müdürü Sabri Salgut'un 2015-2016 eğitim öğretim yıllında okutulacak Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinde Kurmanci’nin seçilmesine engel olduğu iddiasıyla bazı sendika çevrelerinde ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatta bulunduklarını söyledi.

Müracaat sonucunda okulda 227 Öğrencinin Kurmanci'yi seçtiğinin cevabını aldıklarını belirten Tatar, "Yıllardır eğitim camiasında yönetici konumunda bulunan, özveri ile görevini yerine getiren idareci arkadaşımız söz konusu yalan ve iftiralarla yıpratılmaya çalışılmaktadır. Çok gariptir ki bu mesnetsiz iddiaları araştırmadan, doğruluğunu sorgulanamadan bazı sendikaların bunu gündem haline getirme çabalarını da bilinçli sendikacılık adına utançla karşılıyoruz. Okuldaki öğrencilerin büyük bir kısmının iftiraya konu olan dersi seçtiği görülmektedir.

"Salgut, baskı yaptıysa bu kadar öğrenci nasıl oldu da bu dersi seçti. Atmış olduğunuz iftira ile bir eğitim çalışanını yıpratmak sizlere ne kazandırdı" diyen Tatar, iddiaları dile getirenler hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele