Tabutunu eldivenle taşıdılar

Domuz gribi nedeni ile hayatını kaybeden Küçükalıç’ın cenazesinde virüse karşı maske ve eldivenle önlem alındı

Tabutunu eldivenle taşıdılar
Tabutunu eldivenle taşıdılar
GİRİŞ 17.03.2015 18:45 GÜNCELLEME 17.03.2015 18:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, domuz gribi nedeniyle yapılan tetkiklerde hayatını kaybeden 7 kişiden 2’sinde H1N1 domuz gribi virüsü belirlendiğini açıkladı. Grip nedeni ile hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi’nde toprağa verildi. Küçükalıç’ın tabutunu taşıyanlar maske ve eldiven taktı.

Anamur İlçesi’nde bir birçok kişinin domuz gribi vakasından hayatını kaybettiği haberleri üzerine konuşan Vali Çakacak, şimdiye kadar ilçelerden gelen 7 kişinin çeşitli sebeplerden dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Özdemir Çakacak, şöyle dedi:

"Bu ölümlerde genci de yaşlısı da var. Dün hastalarımızdan biri kalp rahatsızlığıyla geldi ve yaşamını yitirdi.

Halk Sağlığı ve sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, yapılan tetkiklerde sadece bu ölümlerden iki tanesinde H1N1 virüsü tespit edildi. H1N1 domuz gribi dediğimiz adı üstünde grip. Yani gripler, sadece Türkiye’de değil, dünyada da Avrupa’da da eğer bünye sağlam olmazsa ölümleri tetikleyebiliyor."

CENAZEDE ÖNLEM

Mersin’de, grip nedeni ile hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi’nde toprağa verildi. Mersin Devlet Hastanesi’nde gördüğü tedaviye cevap vermeyerek hayatını kaybeden Küçükalıç öğle namazının ardından Anamur Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 9
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben mersin/anamur dayim suan burda 1 haftada 5 kisi oldu lutfen onlem alinsin artik
    Cevapla
  • adil 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kişi öldü hala panik yok
    Cevapla
  • bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer havadan yayılan ölümcül bir virüs türerse yıkım inanılmaz boyutlarda olur. h1n1 cinsi bir virüsün neden olduğu ve ispanyol gribi diye bilinen bir hastalığın yaptığı yıkım 1918-20 gibi ulaşım imkanlarının çok zayıf olduğu bir dönemde bile 100 milyon insanın ölümüne yol açmıştır ki bu sayı nüfun %5'ini geçen bir sayıdır.
    Cevapla
  • Derviş 9 yıl önce Şikayet Et
    eldivenleri nasıl çıkardılar acaba? yani elleri eldivenin dış kısmına temas etti mi? Ben çok görüyorum sözde eldiven kullanıyor , ama çıkarırken eliyle direk temas ediyor eldivenin dışına.
    Cevapla
  • nerde devlet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu cenazeyi nasıl böyle halkın eline teslim edersiniz kardeşim.riskli vakalar bunlar sorumlularının hemen ifadesinin alınması lazım afrika mı burası
    Cevapla
  • aligo 9 yıl önce Şikayet Et
    ne sandin ya. sen Turkiye'yi nereye uygun goruyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı