Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 6. yılı

BBP Genel Başkanı Destici: "Bu ülkede hala vicdanlı ve adalet sahibi insanların, hakimlerin, savcıların olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah'ın izni, sizlerin desteği ve duasıyla bu olay da elbet ama elbet bir gün aydınlanacaktır ve onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 6. yılı
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 6. yılı
GİRİŞ 27.03.2015 20:58 GÜNCELLEME 27.03.2015 20:58

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu ülkede hala vicdanlı ve adalet sahibi insanların, hakimlerin, savcıların olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah'ın izni, sizlerin desteği ve duasıyla bu olay da elbet ama elbet bir gün aydınlanacaktır ve onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır" dedi.

BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 6. yılı dolayısıyla BBP Sivas İl Başkanlığınca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Destici, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta 6 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile yaşamını yitiren İsmail Güneş, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve Kaya İstektepe'yi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Onları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Destici, Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca yaşadığı zorluklardan da bahsederek, onun öncelikli gayesinin oy olmadığını, siyaseti de Allah rızası için yaptığını aktardı.

Destici, Yazıcıoğlu'nun siyasetinde eğrilik olmadığını belirterek, "Hata yapmış olabiliriz ama hatamızı da inandığımız için yaptık, doğru olduğuna inanarak yaptık. Asla bilerek bir yanlışın içerisinde olmadık. Bundan sonra da ne pahasına olursa olsun asla inandığımız fikirlerden ayrılmayacağız, doğrunun yanında, yanlışın karşısında ok gibi durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçmişine laf getirecek hiçbir iş içerisine girmediklerini dile getiren Destici, "Biz ailelerle, avukatlarımızla ve dava arkadaşlarımızla şehitlerimizin hukukunu arıyoruz ve aramaya devam edeceğiz. 6 yıl içerisinde elini taşın altına koymamış, adliye önündeki eylemelere katılmamış, mahkeme salonlarında bile bulunmamış bazı insanlar, 6 yıl geçtikten sonra sırf fitne adına birtakım şeyler söylüyor. Yürekli, cesur, samimi olan bizimle ailelerle bu yolu yürüyecek, mahkeme önlerinde, mahkeme salonlarında, yürüyüşlerde, nerede bir hak aranıyorsa orada olacak. Klavye başında olmayacak" ifadesini kullandı.

"Süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz"

Destici, ilk günden itibaren davanın takipçisi olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de adalet siteminin sağlıklı olarak işlediğinden hangimiz söz edebiliriz. Bunu her kesim için söylüyorum. Balyoz, Ergenekon, emniyetçilere karşı sürdürülen davalar, çıkarılan yargı paketleri, görevden alınanlar, yolsuzluk soruşturmaları, kapatılanlar, açılanlar... Bugün Türkiye'nin en önemli problemlerinin başında adalet probleminin geldiğini biliyoruz. Maalesef böyle bir adalet sistemi içinde hak aramaya gayret ediyoruz. 'Geleceğini tehlikeye atarak savcıların nasıl bir karar vermesini bekliyorsunuz?' cümleleriyle muhatap olduk. Bazı savcıların ödüllendirilip bazılarının cezalandırıldığı, bazılarının da cezalarının affedildiği süreçleri hep birlikte yaşıyoruz ama emin olun ki Türk adalet sistemindeki tüm olumsuz süreçlere rağmen biz soruşturma dosyamızın içerisine ne kadar şüphe, duyum, iddia varsa sokturduk. Hiçbir şey eksik kalmadı, her şey kayıt altında. Sizlerle bu süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede hala vicdanlı ve adalet sahibi insanların, hakimlerin, savcıların olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah'ın izni, sizlerin desteği ve duasıyla bu olay da elbet ama elbet bir gün aydınlanacaktır ve onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır."

Türkiye'yi yönetenlere, adalet sisteminin başında olanlara da seslenen Destici, çok şey istemediklerini sadece şehitlerinin sürecinin aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Destici, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere de değinerek, "Sadece bizim dava sürecimiz değil, aydınlatılamayan ne kadar dava süreci varsa ne kadar faili meçhul varsa Büyük Birlik Partisi iktidarında bunların tamamı aydınlatılacak" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!