Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da

Bakan İslam: - "Huzurevlerinde sizlere elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ama asıl istediğimiz şey, yaşlılarımızın kendi evlerinde yaşlanması"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da
GİRİŞ 27.03.2015 21:04 GÜNCELLEME 27.03.2015 21:04

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, huzurevlerinde yaşlılara ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, "Ama asıl istediğimiz şey, yaşlılarımızın kendi evlerinde yaşlanması" dedi.

Yaşlılar Haftası kapsamında Hendek ilçesindeki Melek Nişancı Huzurevi'ni ziyaret eden İslam, tüm evlatların anne ve babalarına sahip çıkmalarını istedi.

Devlet olarak ailesine bakamayacak durumda olan vatandaşlara destek olduklarını ifade eden İslam, "Bunca yıllık hayatımda anne ve babasına her türlü saygıyı göstermiş, onlara karşı arkasını bile dönmemiş bir kardeşinizim. Hayatım boyunca iyi bir evlat olmaya çalıştım. Eğer bizler iyi evlat olursak bereketimiz artacaktır" diye konuştu.

İslam, Türkiye'de birçok bakım merkezi bulunduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Anne ve babalar başımızın tacı. Bu merkezlerde sizlere elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ama asıl istediğimiz şey, yaşlılarımızın kendi evlerinde yaşlanması. Eğer bu mümkün olmuyorsa o zaman biz de onlara devlet olarak kendi evlerimizi açıyoruz. Yaşlılar gününde, benim bütün evlatlardan bir isteğim var. Anne ve babalarınızı yanınızdan ayırmayın, onlarla beraber yaşayın. Eğer bu mümkün olmuyorsa devletimiz sizin yanınızdadır. Huzurevleri ve bakım merkezlerimiz unutulmamalı, yaşlılarımız sık sık ziyaret edilmelidir."

Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet eden İslam, yaşlılara hediye verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar