EİB 10. Moda Tasarım Yarışması

Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım: "2023 hedeflerini Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka ile yakalayacağız"

EİB 10. Moda Tasarım Yarışması
EİB 10. Moda Tasarım Yarışması
GİRİŞ 27.03.2015 22:59 GÜNCELLEME 27.03.2015 22:59

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerini Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka ile yakalayacağını belirtti.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Moda Tasarım Yarışması'nda finale kalan eserler, bir otelde sergilendi.

Burada konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım, İzmir'de çok güzel şeylerin, güzel çalışmaların yapıldığını, iyi markaların olduğunu, bu yarışmanın da iyi bir marka olduğunu belirtti.

Dünyanın hızla değiştiğini, Türk ihracatçısının da bunun gerisinde kalmadığını ifade eden Yıldırım, "2023 hedeflerini bugünkünün 2-3 katı üreterek yakalamayacaz. 2023 hedeflerini Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka ile yakalayacağız. Bakanlık olarak bu faaliyetlere Türk ekonomisinin katma değer üreten Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markanın her türüne destek verdiğimiz gibi, destekleri sürdürmeye sizlerin önerisi doğrultusunda bunları geliştirmeye hazırız. Zaten bütün çalışmalarımızı böyle yürütüyoruz" diye konuştu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise Ekonomi Bakanlığı ile endüstriyel tasarıma destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından final defilesinde Havva Ağu'nun tasarımı birinci, Narçın Yalçın'ın tasarımı ikinci, Elif Akar'ın tasarımı üçüncü oldu.

Dereceye girenlere plaket ve ödül verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?