Kütüphaneler Haftası

Amasya'da, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ve Bayezid Halk Kütüphanesi'nde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan okuma bölümünün açılış töreni yapıldı.

Kütüphaneler Haftası
Kütüphaneler Haftası
GİRİŞ 01.04.2015 17:16 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:16

Bayezid Halk Kütüphanesi'nde yapılan törene, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, protokol üyeleri, Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri ve görme engelli vatandaşlar katıldı.

Sinan, yaptığı konuşmada, vatandaşların kişisel gelişimleri için kitap okumaları gerektiğini belirterek, "Biz de halkımızı kitap okumaya teşvik etmek için çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu projeye destek veriyoruz. Ayrıca bugün Amasya’da bir ilki de yaşayacak ve görme engelli kardeşlerimiz için hazırlanan özel okuma bölümünü hizmete açacağız. Devletimiz son dönemde engelli vatandaşlarımızın istihdamı ve sosyal yaşamda daha fazla yer almaları için önemli projelere imza atmaktadır'' dedi.

Kaya ise, “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ve Bayezid Halk Kütüphanesi'nde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan okuma bölümü hakkında bilgi aktardı.

Konuşmaların ardından Sinan ve protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kitap okudu. Tören kapsamında özel okuma salonunun açılışı da yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele