İstanbul hava durumu uyarısı, hava nasıl olacak

İstanbul'da hava durumu nasıl? Meteoroloji'den İstanbul İzmir Ankara İl İl hava durumu açıklaması geldi

İstanbul hava durumu uyarısı, hava nasıl olacak
İstanbul hava durumu uyarısı, hava nasıl olacak
GİRİŞ 10.04.2015 10:01 GÜNCELLEME 10.04.2015 10:01

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji'nin resmi sitesinden yayınlanan bilgiye göre tüm yurda yağış uyarısı yapıldı.

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

TÜRKİYE'NİN BEYAZA BÜRÜNEN İLLERİ

İstanbul için yağmur ve fırtına uyarısı!

İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli poyraz fırtınası ile sürekli yağış uyarısında bulunuldu.

Kütahya'da da devam eden kar yağışı Cuma öğleden sonraya kadar sürecek. Bolu'da ise kar yağışı hayatı ve trafiği olumsuz etkiliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda kuvvetli poyraz fırtınası ve sürekli yağışlar için vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı. Meteoroloji'ye göre Marmara'ya 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi beklenirken, kuvvetli poyraz hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinde başlayacak yağışın, geceye kadar aralıksız ve kuvvetli poyraz fırtınasıyla devam etmesi, metrekareye 25-50 milimetre arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI

D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar kalınlığı Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak bölgelerinde 30 santimetreye ulaştı. Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan'da sona ermesi nedeniyle araçlarında bu lastiklerden bulunmayan sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Bölgede Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri ise Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri uyardı.

AFYON-ANTALYA YOLU TRAFİĞE AÇILDI

Dün akşam saatlerinde etkili olan ve şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya karayolunun Antalya’ya gidiş istikameti ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu, ekiplerin çalışmaları sonucu yeniden trafiğe açıldı.

CUMA GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ SÜRECEK

Kütahya'da da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

DENİZLİ-ANTALYA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya Karayolu ulaşıma kapandı. Denizli'de gece başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu, tır ve çekicilerin bölgeden geçişine izin verilmedi.

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yurdun birçok bölümünü etkisi altına alan kar yağışı devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Çorum ve Bilecik çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacak, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11
İzmir: Parçalı bulutlu 13
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18
Antalya: Çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak, iç kesimlerinin yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 12
Diyarbakır: Çok bulutlu 19 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada