Muğla'da "2B" eylemi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen vatandaşlar eylem yaptı

Muğla'da "2B" eylemi
Muğla'da "2B" eylemi
GİRİŞ 18.04.2015 16:03 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:03

Ortaca ilçesinde, kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar eylem yaptı.

Gökbel Mahallesi meydanında toplanan vatandaşlar, taşıdıkları dövizlerle, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi. Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin 2B rayiç bedelleri yüzünden mağdur olduğunu söyledi.

Mahallede bulunan zeytinliklerin dağlık alan olduğunu ve içinden traktör bile gitmediğini anlatan Aslanpay, "Benim 38 dönüm yerim var. Dönümü 10 bin liradan olsa bile 380 bin lira yapıyor. Bugüne kadar yaptığımız eylemler ve taleplerimize bir cevap alamadık. Sadece Milli Emlak'tan bir memur gönderdiler. Mahallede dönümü 150 bin lira olan yer ile 5 bin lira olan yerlerin fotoğrafını çekmesini istemişler" dedi.

Mahalle halkının sahip oldukları hayvanları satarak birinci taksidi ödediğini, sonraki taksitler için çaresiz olduklarını belirten Aslanpay, yetkililerin bölgeye gelerek yöre halkıyla görüşmeleri gerektiğini kaydetti.

"Vatandaşa bedelsiz verilsin"

Eyleme destek veren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise mevcut 2B Kanunu ile sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını savundu. Kanunun "yağmacı anlayışa hizmet ettiğini" öne süren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Burası özel bir yer. İztuzu Plajı'na ve arkasındaki koylara yakın bir bölge. Kullandığı 2B arazilerinden vatandaşı çıkarıp buraları peşkeş çekecekler. Belirlenen fiyatlar çok yüksek. Buradaki vatandaşların bu fiyatlarla yerlerini alması mümkün değil. Onun için buralarda yaşayan vatandaşlara bu yerlerin bedelsiz olarak verilmesi ve sorunun çözülmesi gerekiyor."

Eyleme CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir de destek verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı