Siirt Platformu'ndan seçim açıklaması

Siirt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 7 Haziran seçimleri ve ülke gündemini görüşmek üzere çalıştay düzenledi.

Siirt Platformu'ndan seçim açıklaması
Siirt Platformu'ndan seçim açıklaması
GİRİŞ 18.04.2015 17:52 GÜNCELLEME 18.04.2015 17:52

Siirt Tabip Odası'nda gerçekleşen çalıştaya, kentte faaliyet gösteren 14 sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Siirt Tabip Odası Başkanı Ekrem Bilek, çalıştayın ardından yaptığı açıklamada, gelecek yıl için görev yapmak üzere oluşturulacak yeni meclis seçimi, gündemin en önemli konusunu oluşturduğunu söyledi.

Yeni oluşacak meclisin, ülkenin sadece 4 yılını değil, belki de tüm geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olacağını belirten Bilek, daha demokratik bir ülke için gelecek parlamento döneminde, başta anayasa olmak üzere Siyasi Partiler Yasası ve demokrasinin evrensel ölçütlerine uygun değişikliklerin yapılmasını beklediklerini vurguladı.

Bilek, şunları kaydetti:

"Seçimler, demokratik hayatın inşasına hizmet etmeli, toplumsal ayrışmaların nedeni olmamalıdır. Özelikle seçilebilir konumdaki adayların sivil toplum öncülüğü ve organizasyonuyla, kamuoyunu rahatlatacak barışçı bir görüntü ve mesajlarını vermelidir. Önümüzdeki meclis döneminde Siirt’in beklentilerini ortaya koyma açısından sivil toplum temsilcileri ile tüm adayların katılacağı bir toplantının yararlı olacağına inanıyoruz. Böyle bir çalışmanın gerçekleşmesi için gerekli çabayı göstereceğimiz, sonuçlarının kamuoyuyla paylaşacağımızı beyan ederiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?