Niğde'de organik elma üretimi

Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden Niğde'de, 10 bin 968 dekar alandan yıllık yaklaşık 8 bin ton ürün elde ediliyor

Niğde'de organik elma üretimi
Niğde'de organik elma üretimi
GİRİŞ 21.04.2015 15:50 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:50

Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden Niğde'de, 10 bin 968 dekar alandan yıllık yaklaşık 8 bin ton ürün elde edildiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, Niğde'de 14 bin 555 dekar alanda çeşitli organik ürünler yetiştirildiği kaydetti.

Kentte en çok üretilen organik ürünün elma olduğunu belirten Türkmen, 9 bin 102 ton organik ürünün yaklaşık 8 bin tonunu elmanın oluşturduğunu anlattı.

Türkmen, organik ürün miktarı açısından Niğde'nin 12. sırada yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Niğde iklimi ve toprakları tarıma çok elverişli. Patates üretiminde Türkiye'de birinci, elma üretiminde üçüncü, lahana, kuru fasulye ve bir çok üründe üst sıralarda yer almaktadır. İlimizde en fazla üretilen organik ürünlerin içerisinde elma birinci sırada yer alıyor. Armut, şeftali, üzüm, kiraz, vişne, kayısı gibi bir çok meyve türünün yanı sıra, domates başta olmak üzere çeşitli sebze ürünleri ve muhtelif tarla bitkileri organik tarımla üretiliyor. İlimizde organik ürün miktarının daha da artırılması için eğitim çalışmalarımızın yanında, sertifikasyon kuruluşlarıyla irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Türkmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca organik tarım yapmak isteyen çiftçilere 2015 yılı itibariyle meyve bahçeleri için dekara 70 lira, tarla bitkilerinde 10 lira, anaç sığır ve manda başına 150 lira, buzağı için 50 lira, anaç koyun ve keçide 10 lira, arılı kovanda 5 lira, alabalık için ise 0,35 lira destek verileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…