Balıkesir'de "tehlikeli atık" şüphesi

Meyve fidanı dikili bir arazide yaklaşık 30 tır dolusu "tehlikeli" olabileceği bildirilen atık bulundu

Balıkesir'de "tehlikeli atık" şüphesi
Balıkesir'de "tehlikeli atık" şüphesi
GİRİŞ 25.04.2015 04:10 GÜNCELLEME 25.04.2015 04:10

Balıkesir'de meyve fidanı dikili bir arazide yaklaşık 30 tır dolusu "tehlikeli" olabileceği bildirilen atık bulundu.

Alınan bilgiye göre, Zabıta, Çevre Koruma ve Jandarma ekipleri bir ihbar üzerine Altıeylül İlçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Çiçekpınar Mahalesi'ne gitti. Mahalle kırsalında meyve fidanı dikili alanda ekipler yaklaşık 30 tır dolusu büyük çuvallar içinde "tehlikeli" olabileceği belirtilen bir çeşit atık buldu.

Burada mahalle sakinlerinden bilgi aldıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve fidanı dikili araziye üzerilerinde özel kıyafet bulunan kişilerce kepçe yardımıyla tırlardan büyük çuvallar içinde atık bıraktıkları şeklinde ihbar aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine, Çevre Koruma Kontrol Başkanlığı ve zabıta ekipleriyle olay yerine geldiklerini ve jandarmaya haber verdiklerini dile getiren Kurtbaş, şunları kaydetti:

"Duyumlarımıza göre salı günü bırakılmış. Çevre İl Müdürlüğünden arkadaşlarda buradalar. Henüz ne olduğu tespit edilemedi ama ilk bulgular tehlikeli atık olduğu yönünde. Şuan bu maddelerin tehlikeli atık olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde tarlaya bırakılması bir takım şüphe uyandırıyor. Şuan itibariyle olay yerine jandarma ekiplerini çağırdık. Tutanak altına alındı. Çevre Koruma Kontrol Başkanlığı ile Çevre İl Müdürlüğü ekipleri tarafından numuneler alındı. Sabah TÜBİTAK'a gönderilecek. Artığın ilerleyen günlerde neticesi ortaya çıkar."

Kurtbaş, jandarmanın sabaha kadar bölgeyi kontrol altında tutacağını ve yarın radyasyon ölçümleri yapılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi