Kuduz tespit edilen köy karantinaya alındı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde kuduz vakası tespit edilen Gürsu Köyü, karantinaya alındı.

Kuduz tespit edilen köy karantinaya alındı
Kuduz tespit edilen köy karantinaya alındı
GİRİŞ 26.05.2015 11:23 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sandıklı'ya bağlı 170 nüfuslu Gürsu Köyü'nde 6 gün önce bir sokak kedisi 4 kişiye saldırarak tırmaladı. Sandıklı Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen vatandaşlara kuduz aşısı yapıldı. Köylüler tarafından öldürülen kediden alınan örnekler ise incelenmek üzere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Konya Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Kedinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine köyde karantina uygulaması başlatıldı. Hayvanların giriş ve çıkışlarıyla otlatılmasının yasaklandığı köyün girişine 'Kuduz şüpheli bölge' yazılı tabela asıldı.

HAYVANLARA AŞI YAPILACAK

Köylülere de İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Koçkar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlilerince kuduz hakkında bilgilendirme yapıldı. Sağlık Müdürü Dr. Murat Koçkar, köyde hayvanlara kuduz aşısı yapılacağını ve 14 gün boyunca hayvanların otlamaya dahi çıkartılamayacağını söyledi. Dr. Koçkar, amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını, vatandaşların hasta olmasına engel olmak için çaba sarf ettiklerini aktardı. Köylüler ise kış mevsiminden yeni çıktıkları için hayvanlarına verecek yemleri kalmadığını belirterek, 14 gün boyunca otlamaya çıkamayacak hayvanlarının telef olacağını savundu.

HAYVAN OTLATMA YASAĞINA TEPKİ

Köy sakinlerinden 54 yaşındaki Ali Karayel, "Köyümüzde kedi 4 kişiyi tırmalamış. Bu kedinin kuduz olduğu tespit edilmiş. Bu yüzden hayvanlarımızı otlağa çıkarttırmıyorlar. Benim 1 dönüm arazim yok. Bu hayvanlara verecek yemim yok. 5 bin lira borcum var. '14 gün daha dışarı çıkarma' diyorlar. Devlet versin benim yem paramı, hayvanlarımı dışarı çıkartmayım" dedi.

40 yaşındaki Yadigar Karayel de "Nasıl bakacağım hayvanlarıma? Besihanede sıcaktan daha da hasta olacaklar" diye dert yandı.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • abdullah ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    chp genel merkezi de karantina altına alınmalı ....
    Cevapla
  • muhalıfe cavap 8 yıl önce Şikayet Et
    birilerini ısırmamaları icin kapatılması lazım :)
    Cevapla
  • muhalif 8 yıl önce Şikayet Et
    niye orda biri mi isirildi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı