Antalyalıların yeni buluşma noktası: Yavuz Özcan Parkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete giren Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı, kentin yeni cazibe merkezi oldu.

Antalyalıların yeni buluşma noktası: Yavuz Özcan Parkı
Antalyalıların yeni buluşma noktası: Yavuz Özcan Parkı
GİRİŞ 29.05.2015 12:58 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:58

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, eski İl Özel İdare binası yerine yaptırılan park, vatandaşların akınına uğruyor.

Açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören parkın tamamı, yeşil alan olarak düzenlendi.

"Sanat ve Çiçek" temalı Yavuz Özcan Parkı'nda gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük orkestra, piyano formunda süs havuzu ilgi çekiyor.

Yapılarla dolu eski çirkin görüntüsünden kurtarılan park, yeşil alanları, içinden su akan piyanosu, amfitiyatrosu, süs havuzlarıyla Antalyalıların nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü.

"Ucube" olarak adlandırılan eski İl Özel İdare binası alanına yapılan "Çocuk ve Çiçek" temalı park ise oyun alanları, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler bitki heykelleriyle özellikle çocukların ilgisini çekti.

İki süs havuzu, nehir tipinde havuzla çekici hale getirilen alan, oturma alanları ve peyzajıyla kentin en güzel noktalarından biri haline geldi.

Eski İl Özel İdare alanı ile Yavuz Özcan Parkı'nı Kadın Yarı Vadisi'nden birbirine bağlayan yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, ilgi odağı oldu.

Tarihi köprü altından geçip, falezler boyunca ilerleyenler, daha önce çöp ve pislik içindeki vadinin güzelliklerini keşfediyor.

Parkur, Kadın Yarı ile denizin buluştuğu alanda oluşturulan şelalenin görsel güzelliğiyle eşsiz bir manzaraya ulaşıyor.

Parkı ziyaret eden vatandaşlar, eski İl Özel İdare binasını yıkıp, yerine 4 ayda kent merkezine yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar