DIYouth 2015 Diyarbakır Gençlik konferansı

Diyarbakır'da, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI Diyarbakır) tarafından DIYouth 2015 Diyarbakır Gençlik Konferansı düzenlendi.

DIYouth 2015 Diyarbakır Gençlik konferansı
DIYouth 2015 Diyarbakır Gençlik konferansı
GİRİŞ 30.05.2015 16:52 GÜNCELLEME 30.05.2015 16:52

Diyarbakır'da, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI Diyarbakır) tarafından ABD Adana Konsolosluğu işbirliğiyle DIYouth 2015 Diyarbakır Gençlik Konferansı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen konferansta konuşan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, teknolojinin insanların hayatını küçültüp, ufkunu genişlettiğini belirtti.

Gençlerin dünyaya yön verdiğini söyleyen Espinoza, "Sizin gibi gençler, tarihin akışını değiştiriyorlar. Daha iyiye doğru ve bazı durumlarda daha kötüye doğru. Bugün ve gelecek bir kaç yıl içinde yaptığınız seçimler sizin ve diğerlerinin yaşadığı dünyayı şekillendirecek" dedi.

Yetişkinler tarafından ötekileştirilmiş gençlerin ihtiyaçlarını ve endişelerini bildiğini aktaran Espinoza,şöyle konuştu:

"Gerçek şu ki, dünya, gençleri yok sayarak kendisini tehlikeye atıyor. Çünkü, şu nüfus bilgilerine bakın. Latin Amerika’dan Orta Doğu’ya, Sahra Altı Afrika’dan Güneydoğu Asya’ya, oradan buraya Güneydoğu Türkiye’ye, uzmanların gençlik çıkıntısı dedikleri şeyi görüyoruz. Gençler, değişim ve inovasyonun ön cephesindeler ve bir çoğunun bir şeyler başaracak ruhu ve cesareti var. Sadece başarı göstermek için yer verilmesine ihtiyaçları var."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Ahmet Sayar ise, Gençlerin toplumun kaynağı, en dinamik kesimi ve geleceğin bir önemli olduğuna inandığını dile getirdi.

Günümüzde gençlerin değişimi sağlayan unsur olduklarına vurgu yapan Sayar, şunları söyledi:

"Gençler, bunları yalnızca kendi ihtiyaçları doğrultusunda değil, aynı zamanda ulusal ve küresel sorunlara karşı da daha duyarlı olmaya zorlamaktadır. Gençlerin psiko-sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu etkinlik ve çalışmaların toplumsal faydanın yanı sıra gençlerin bu çalışmalar içerisinde yer almasıyla bireyler arası yetenekleri gelişiyor. Gençler takım çalışması ve yardımlaşmayı öğreniyor. Yeni yaşam deneyimleri kazanır. Değer yargıları gelişir ve öz güvenini artar. Aynı zamanda gençlerin iyi bir yurttaş olmasını da sağlamaktadır. Yurttaş olmayı becerebilen bireyler arasında karşılıklı güven daha kolay inşa edilir. Bu da daha sağlam temellere dayalı bir toplumun oluşmasını sağlar."

Geçleri ABD ve yurt dışındaki eğitim fırsatları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen konferans iki gün boyunca devam edecek.

Konferansa, JCI Diyarbakır Şubesi Başkanı Didem Yaka ve Diyarbakır, Mardin, Van, Hakkari, Bingöl ve Batman'dan öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın