Doktortlar bugün iş bırakıyor

Samsun'da doktor Kamil Furtun'un öldürülmesi dikkatleri yeniden sağlık çalışanlarına yönelik şiddete çevirdi.

Doktortlar bugün iş bırakıyor
Doktortlar bugün iş bırakıyor
GİRİŞ 01.06.2015 08:48 GÜNCELLEME 01.06.2015 08:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sağlık çalışanları 1 Haziran Pazartesi günü artan saldırıları protesto etmek için iş bırakıyor. Rakamlar da sözlü ya da fiziksel şiddetin boyutunu ortaya koyuyor. Son üç yılda 31 bin sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu Beyaz Kod adı verilen sisteme yapılan başvurulara göre şiddete maruz kalanların 18 bini hekim, 13 bini diğer sağlık çalışanları. Başvurulara göre, saldırıların üçte biri fiziksel olarak gerçekleşti.

Sağlık çalışanlarının en çok şiddet gördüğü yıl 2013 olarak belirlendi. 2013 yılında 7 bin 129 sözlü şiddet, 3 bin 552 fiziksel şiddet başvurusu yapılmış. Bu sayılar 2014 ocak ayında fiziksel şiddete uğradığını söyleyen sağlık çalışanlarının sayısı bin 575'e kadar düştü. Ancak ardından yeniden artışa geçti.

2014 yılından 2015 mart'ın kadar 3 bin 94 fiziksel şiddet başvurusu yapıldı. Şiddete ilişkin şikayet başvuruları en çok devlet hastanelerinden geldi. İkinci sırada eğitim ve araştırma hasteneleri var. Üçüncü sırada da 112 servislerinden gelen şikayetler yer alıyor. Şiddet olaylarının en çok görüldüğü yer poliklinikler. 7795 olay, hastane polikliniklerinde meydana geldi. Olayların en çok görüldüğü ikinci adres ise acil servisler. Son 3 yılda acil servislerde 7 bin 208  şiddet olayı yaşandı. 

Beyaz kod birimine yapılan başvurularda olay adli makamlara bildiriliyor. Bakanlık ihtiyacı olan personele hukuki yardım da yapıyor .

YORUMLAR 13
  • E ALBAYRAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 13:20 de pendik devlet hastanesinde randevum vardı.gitsem mi gitmesem mi?
    Cevapla
  • murat arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    gerçek amaçları seçim üstü,hükemete ne kadar zarar veririm...hesap budur...ne derseniz deyin...
    Cevapla
  • anteplı 8 yıl önce Şikayet Et
    kesınlıkle haklısınızzzzz saglık calısanları baksana katıl soguk kanlı bır sekıldee canım ıstedı oondan vurduuum derse Alllah askına kendınızı yerıne saglık goorevlılerının yerıne koyun sız olsanız ne yapardınız
    Cevapla
  • Fransız Olma 8 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneye giden sağlam adam hasta olup çıkıyor. Doktorlar hasta ile konuşmuyor. Gülümsemiyor. Bilgilendirmiyor. Genellikle ilaç yazıp gönderiyorlar. Hasta hastalığını bilmiyor. ÜSTÜNE BİR DE EYLEM YAPIYORLAR ÖYLE Mİ? Hastanelerde beklemek zorunda kalan binlerce hasta için öfke, stres, cinnet geçirmelerine sebep olduklarının farkında değiller mi? Doktorlar hiç özeleştiri yapmaz mı? Şiddete davetiye çıkardıklarının farkında değiller mi? BENİM HASTAM HASTANE KAPILARINDA KIVRANIRKEN DOKTORLARIN HANGİ GEREKÇESİ BANA MAKUL GELEBİLİR Kİ. Hastam var kardeşim sağlıklı düşünemiyorum.
    Cevapla
  • dr. hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    ..24 saatte varın siz bu hizmeti bana şimdi nasıl vereceğinizi açıklayın, yani hastaya gülümseme şansımız rahatça her hastaya vakit ayırma bilgilendirme şansımız keşke olsa. yanlış sağlık politikasının yanlışlığında güzel kardeşim.
    Cevapla
  • dr. hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    yazdığınızı okudum.doktor olarak görev yapıyorum. sizin eleştirdiğiniz nokta doktorun hastayla yeteri kadar konuşmaması gülümsememesi ve bilgilendirmemesi. bu saydıklarınıza bizler de kesinlikle katılıyoruz. ama yanlışı yanlış yerde arıyorsunuz. bir acil hekimi kaç saat içinde kaç tane hastaya bakmak zorunda bırakılıyor biliyor musunuz, 1 gün Allah aşkına bir hastane aciline gidip görseniz arkadaşlarımızın günde 700-800 hasta baktığı oluyor. her biri için en az 10dk gerekli bunun içinde hastayı sorgulama, muayene, gerekli birimlere danışma dahil.10 dakikada700 hasta baktığınızı düşünün.7000dk yani yaklaşık 116 saat eder. 1 günde 116 saat çalışmamızı bekliyorlar ve size iyi hizmet vermemizi.
    Cevapla
  • kadir demir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sabahın 6 sında gelip sıra almak icin beklersen sekreterde gelip akrabalarini eşini dostunu senden once siraya gecirirse doktor hemşire baş hekim sekreter hepsi hak etmezmi temiz bir dayağı bence hak ederler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!