HDP'liler dağda kutlama yaptı

Mardin'in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı'nda dün düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali'ne HDP'lilerin seçim sevinci vardı.

HDP'liler dağda kutlama yaptı
HDP'liler dağda kutlama yaptı
GİRİŞ 13.06.2015 13:49 GÜNCELLEME 13.06.2015 13:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bagok Dağı'nda '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' sloganıyla başlayan festivalde farklı yerel müzik grupları konserler verdi.

Nusaybin Belediyesi ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından Bagok Dağı eteklerinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali dün akşam başladı. 14 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin sloganı HDP'nin seçimlerde aldığı başarılı sonuçla birlikte, '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' olarak belirlendi. Festivale Kürt, Süryani ve Arap kökenli yüzlerce kişi katıldı. Festivale katılmak isteyenler Bagok Dağı'na çıkan yolda panzerlerle önlem alan askerlerin kontrolünden sonra gidebildi.

Grupların şarkılar söylediği festivalde Mitanni Kültür Merkezi Kadın halay ekibi, tiyatro grupları gösteriler düzenledi. Fransa- Kürdistan Dayanışma Derneği'nin Fransız üyeleri festivale katıldı. Dernek Başkanı Sylvie Jan, "Bütün dünyada barış isteyen halklar için gurur kaynağımızsınız. Özellikle kadınlar ve gençler IŞİD'e karşı savaştığınız için bizim için gururumuzsunuz. Hepimiz aynı evrensel değerlere sahibiz. Biz de sizinle aynı bu mücadeleyi, aynı yürekle ve istekle yürüteceğiz. Kobani'de kazandınız, Türkiye'de kazandınız. Bütün Rojava'da kazandınız. Şu anda bütün dünyada barışı siz taşıyorsunuz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük devletiz ya... İsrail i titrettik ya... Ama israil de köpekleri ile bizi tehdit ediyor. kobanide kazanmış türkiye de kazanmış. sen ne kazandın be aptal? amerika ile israil kazandı. sen devletine ihanet ettin. ama şunu unutma. birgün burnundan fitil fitil gelecek. devletini mumla arayacaksın...
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    emenet oylar bunları kudurttu ama bidahaki seçimlerde girecek delik arayacakalar utanma arlanma yok ama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…