Çukurca'daki Han Yaylası'nda festival

Hakkari'nin Çukurca İlçe Belediyesi, Han Yaylası'nda Ahmedi Hani Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenledi.

Çukurca'daki Han Yaylası'nda festival
Çukurca'daki Han Yaylası'nda festival
GİRİŞ 15.06.2015 12:44 GÜNCELLEME 15.06.2015 12:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hakkari’ye 70, Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Han Yaylası'nda Ahmedi Hani adına bu yıl 3’üncüsü düzenlenen festivale, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, HDP ve DBP yöneticileri ile yaklaşık 5 bine yakın kişi katıldı.

PKK FLAMALARI ASILDI

Araçlarla çıkılan festival alanına Abdullah Öcalan ve PKK'yı simgeleyen renklerde flamalar asıldı. Festivalde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, 7 Haziran seçimlerinde elde ettikleri başarıya değindi.
Öcalan ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere söz verdiklerini ve seçimlerde bu sözü yerine getirdiklerini belirten Zeydan, "Colemerg (Hakkari) halkı Erdoğan'a seçimlerde Osmanlı tokadı attı" dedi.

Gece geç saatlere kadar çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde, ayrıca Abdullah Öcalan'ın konuşmalarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından ise havai fişekler ile gecenin karanlığı aydınlatıldı. Festivale katılanlar, yaktıkları ateşin etrafında Kürtçe şarkılar söyleyip burada sabahladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • 06 Ankara 06 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada ülkücülerden cekiyoruz orada PKK'dan cekiyoruz. Hepsi aynı tas aynı hamam.
    Cevapla
  • gÜRSEL 8 yıl önce Şikayet Et
    sivaslı ordaki asker polise değil her ortamda onların avukatlığını yapan onların milletvekili olmasnı sağlıyan çarkçı başına soracaksın
    Cevapla
  • rıza 8 yıl önce Şikayet Et
    özgür değiliz naraları atanlara bak
    Cevapla
  • dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    it sürüsü...
    Cevapla
  • gÜRSEL 8 yıl önce Şikayet Et
    İsimlerinin başına TC yazanlar bu festivalı görünce artık tc yerine pkk yazabilirler nede olsa dolaylı olarakda olsa artık pkk üyesi oldular. Benim yazdığıma inanmayan temiz yüzlü karizmatık lider selenun açıklamalarını dinlesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…