Rize'de Yeşil Yol Projesi'ne gösterilen tepkiler

Vali Yazıcı:

Rize'de Yeşil Yol Projesi'ne gösterilen tepkiler
Rize'de Yeşil Yol Projesi'ne gösterilen tepkiler
GİRİŞ 30.06.2015 18:03 GÜNCELLEME 30.06.2015 18:03

Rize Valisi Ersin Yazıcı, son günlerde "Yeşil Yol Projesi" çalışmalarına gösterilen tepkilerle ilgili, "Bu şehirde yaşayan, bu yaylalarda yaşayan insanlar bu yolun yapılmasına rıza gösteriyorlar ve bu yolu istiyorlar" dedi.

Vali Yazıcı, beraberinde DOKA Başkanı Ekrem Yüce, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Şefik Aygöl ile Çamlıhemşin İlçe Kaymakamlığında 2 il genel meclisi üyesi, 8 muhtar ve 3 turizm derneği temsilcisi ile bir toplantı düzenledi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonucu Yeşil Yol Projesi kapsamında Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Samistal yaylaları arasında yol yapım ve onarım çalışmalarının devam etmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonrasında yol yapımının doğaya zarar vermeyecek ekipmanlar ile yapılması, beton asfalt kullanılmaması, dere sularını kirletecek çalışma yapılmaması, endemik fauna ve floraya zarar verilmeyecek şekilde çalışmanın yürütülmesi kararlaştırılarak imza altına alındı.

Vali Ersin Yazıcı, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun'dan başlayıp Artvin'e kadar devam eden Yeşil Yol'un Rize geçişinin bazı bölümleri ile ilgili çeşitli eleştirilerin olduğunu, bunu yerinde incelemek için sekiz köy muhtarı, 2 genel meclis üyesi ve üç turizm derneği temsilcisi ile bir araya geldiklerini belirtti.

Yaklaşık 2 saatlik görüşmenin ardından çeşitli kararlar aldıklarını ifade eden Yazıcı, "Aldığımız karar yeşil yolun yapılmasında bir mani yoktur. Yaylalarımızda bu standarttaki üçüncü sınıf bir yol yapılmasında mahsur yoktur. Rize'de yaşamayan sadece Rize'ye beş, on günlüğüne gelip Rize'nin yaylaları ile ilgili lütfen kimse ahkam kesmesin. Bu şehirde yaşayan, bu yaylalarda yaşayan insanlar bu yolun yapılmasına rıza gösteriyorlar ve bu yolu istiyorlar. İlin valisi olarak halkın ne istediğine ve ne dediğine bakarım. Projemiz devam edecektir. Bu yaylaları kullanan vatandaşlarımızın temsilcilerinin ortak kararı budur" diye konuştu.

Yeşil Yol Rize geçişinde 5 ayrı noktada turizm geçişi planlandığını vurgulayan Yazıcı, "Yapılaşma ile ilgili endişe edilecek bir durum yok. Bölgeden maden çıkarılacağı söylentisine ancak gülünür. Böyle standarttaki bir yolda maden ulaşmak mümkün değil. Halkımız rahat olsun. Bölgede herhangi bir maden çalışması olmayacak. Bölgede koca otellerin yapılacağı, bölge halkının mağdur olacağı doğru değil" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü